NIEUW! NIEUW! Burda publiceert vanaf nu een eigen breimagazine! Stijlvol, elegant, trendy! In het nieuwe magazine staan exclusieve modellen van bekende designers van Europese garenfabrikanten, van snel-klaar-projecten tot uitdagende modellen voor ervaren breisters. Laat je inspireren door de top-down-modellen, truien en vesten met verrassende motieven en patronen in uiteenlopende kleuren, variërend van blauw, paars en roze tot natuurtinten. Welk model ga je als eerste maken?

Terug naar de natuur

Retour à la nature

 

Foto links: Ga creatief aan de slag met dit vest. Omdat het in dwarsrichting gebreid wordt, wijkt de beschrijving van die van standaardmodellen af. Maar dat is juist het leuke van dit project. Ga ervoor zitten en concentreer je! Foto rechts: Maak je graag een wandeling door het bos? Om geen koude oren te krijgen, draag je deze brede haarband. Stylingtip: maak hem van effen garen, dan kun je hem bij alle outfits dragen! Leuk detail: de korte voorranden worden ‘geknoopt’! 

Dé trendkleuren

Couleurs authentiques

 

Foto links: Deze sjaal trekt de aandacht door het kleurverloop van het vrij dikke garen, waardoor hij een vrolijke indruk achterlaat. Je breit vanaf de brede rand in gerstekorrel. Door steken te minderen ontstaat de gewenste driehoekige vorm. Foto rechts: Laat je verrassen door deze trui met wijde snit. Je werkt niet alleen met garen met een kleurverloop, maar je combineert ook nog eens steeds twee draden, waardoor de wisselende kleureffecten ontstaan. Om dit effect te versterken wordt de trui in dwarsrichting van mouw tot mouw gebreid. Dit wil zeggen dat de zoomboord pas achteraf gebreid wordt.

Klassiek & trendy

Pour aller au musée

 

Foto links: Ervaren breifans zullen enthousiast zijn over deze trui. De panden worden in het rond gebreid. Na de zoomboord worden de steken in kabels ingedeeld. De uitdaging zit hem in de verwerking van de V-hals: de kabels moeten namelijk naar buiten toe verplaatst worden, zodat er een halsbies in averechte tricotsteek ontstaat. Durf je de uitdaging aan? Foto rechts: Een tweed vest mag niet in je kast ontbreken. Om het tweedeffect te bereiken, wordt het vest met twee garens gebreid. De brede sjaalkraag in boordpatroon en de smalle mouwboordjes verlenen het vest een elegante touch.


Perfect voor de winter

Parfait en cette saison

 Foto links: Een muts moet niet alleen lekker warm zijn, het is  nog leuker is het als hij een attractief patroontje heeft. Bij het petrolkleurige, wijde model met smalle boord mag het dikke noppenpatroon opvallen. Foto rechts: Verwen jezelf met deze trui van luxueus garen van mohair en zijde. De donkere petrolkleur onderstreept het winterse karakter. De combinatie van ajourpatroon bij het voor- en achterpand en het noppenpatroontje bij de mouwen maakt er pas echt een uniek exemplaar van!


Noorse designs

Tricot nordique

 Foto links: Het beige wollen vest trekt alle aandacht door de ingebreide zigzaglijnen in contrastkleur. De sierranden worden bij de panden en mouwen op dezelfde hoogte ingebreid. Leuk details: de biezen in gerstekorrel worden met metalen knopen gesloten. Foto rechts: Deze tuniek heeft vele aspecten die ervoor zorgen dat je niet om deze trui heen kunt: het tweedgaren heeft vele kleurrijke spikkeltjes, de contrastkleurige franjes bij de V-hals zorgt voor een bohemian look, bij de mouwen en het achterpand worden pijlvormige motieven ingebreid.