Nog nooit eerder zelf iets genaaid? Dan nodigen wij je uit met burda easy je eerste project te maken! Ervaren naaisters vinden natuurlijk ook volop inspiratie in dit nummer, want alle modellen vallen onder het motto: trendy gekleed gaan is voor iedereen mogelijk!

Warm en vlot

Bien au chaud

 

Foto inks: Natuurlijk wil je in de wintermaanden een mantel hebben die lekker warm is. Daarom adviseren wij dit model van een wollen viltstof te naaien.  Het grote voordeel van deze stof is dat door het gevilte oppervlak de kou goed tegengehouden wordt. Wij kozen een lichtblauwe versie. Extra detail: maak van dezelfde stof een strikceintuur. Foto rechts: De snit van deze mantel is gebaseerd op die van het blauwe jasje, maar door de keuze van de stof én de lengte ontstaat er een geheel ander model. De verwerking van de zakken vergt een beetje extra tijd!


 

Basicshirts

De bonnes bases

 

Foto inks: Een echte Picasso is het niet, maar het dessin van het truitje links trekt zeer zeker de aandacht! Door het avantgardistische dessin heef thet truitje geen andere elementen nodig! Vandaar dat de col bij deze versie slechts van een enkele stoflaag is. Je kunt hem ook omslaan, dan is hij vrij kort. Foto rechts: Als je een coltruitje onder een spijkerjasje of een blazer wilt dragen, is dit modelletje met korte mouwen ideaal.  

Lentejurkjes

Des robes pétillantes

 

Foto inks: In zacht rosé ziet het jurkje er mooi en zelfs een tikje chic uit. Opdat het er niet al te liefjes uitziet, met donkere kleuren combineren, bijvoorbeeld met zwart of bordeaux. Maar pasteltinten mag ook, hoor. Momenteel zijn citroengeel en lichtblauw erg populair! Foto rechts: Dat het patroon van de jurk heel variabel is, zie je hier: de zoom is een stukje korter en de stof is een vrij stevige structuurstof. Zodoende krijgt het jurkje een geheel ander karakter. Stylingadvies: draag er een zwarte ceintuur op, zodat er een leuk contrast ontstaat.

Dit jurkje kun je ook met behulp van onze online tutorial maken ! 

Trendy broeken

C’est la fête à la maison !

 

Foto inks: Een joggingbroek met tunnel met koord, zakken en strepen bij de zijnaden. Opgelet: deze sportswear is niet langer alleen voor workouts bestemd, en ook niet alleen voor ontspannen uurtjes op de bank. Bekijk onze hippe joggingbroek en je ziet meteen dat je in deze sweatpants naar buiten kunt gaan. Maar om eerlijk te zijn: het komt wel op de styling aan! Foto rechts: Een korte broek in de winter? Ja, waarom niet! Natuurlijk zul je in deze shorts niet naar buiten gaan, maar het stretchfluweel is heerlijk aangenaam om lekker op de bank te relaxen. Leuk ideetje: de rode strepen en het donkerblauwe koord. 


 

Korte Chanel-jasjes 

De beaux cardigans

 

Foto inks: Voor dit modelletje lieten wij ons door de bekende Chanel-jasjes inspireren. Typerend voor onze versie zijn de rekbare stof en de gouden sierknopen. Opgelet: de mouwen eindigen net een stukje boven de pols! Foto rechts: Door de keuze van de knopen kun je het karakter van het vestje beïnvloeden. De glanzende parelknoopjes verlenen het vestje een elegante touch. Leuk: alternatief voor lange mouwen, hebben wij dit vestje met korte mouwen gemaakt.


 

Langer of korter maken

Faites-le mi-long !

 

Is de lengte van een model niet jouw smaak? In dit nummer van burda easy leggen wij aan de hand van twee modellen uit hoe je een patroon langer resp. korter kunt maken. 

 

Het tijdschrift burda easy nr. 1/21 is vanaf komend weekend (15 januari) te koop. Je kunt het tijdschrift ook online bestellen via www.burda.style.nl: tijdschrift online kopen