De winter is het perfecte jaargetijde voor hobbynaaisters. Waarom? Omdat je meer uurtjes thuis doorbrengt, kun je ook lekker gezellig achter de naaimachine gaan zitten!

Alle modellen zijn makkelijk en kunnen binnen enkele uurtjes genaaid worden – ook als je beginner bent en nog niet veel naai-ervaring hebt. Alles wat je nodig hebt, vind je in dit nummer: kant-en-klaar-werkbladen, stap-voor-stap-instructies, stofadvies, naaitips. Wij wensen je veel plezier met je nieuwe naaiprojecten!


Mijn jas(je)

belle ingénue

 

Foto links: Als je fan van dit type jasje bent, dan kun je weer een nieuwe versie maken. Ons jasje heeft een ronde hals met schuin ingestikte plooien. In de zijnaden worden zakken gestikt. Foto rechts: Bij deze variant hebben wij gekozen voor een langere variant. Deze ontstaat niet door gewoon de panden te verlengen... De brede zoomruche zorgt voor een speels accent.


 

Shirt of jurkje?

Oh, les beaux t-shirts

 

 

Foto links: Heb je al een keer een shirt met lange mouwen gemaakt? Dan heb je al zoveel ervaring met het naaien van dit model, zodat je ook nog dit jurkje kunt maken. Stylingtips: draag er boots bij en een jasje eroverheen. Foto rechts: Wij naaiden een shirt met korte mouwen van een vrolijk gedessineerde tricotstof van viscose. Deze versie met korte mouwen is ideaal om onder een effen blazer of jasje te dragen.  

Unieke dessins

Super stars

 

Foto links: Wist je dat in de komende maanden oversized modellen trendy zijn? Dit was voor ons de aanleiding om een sweater met ontzettend XXL-mouwen te ontwerpen. Extra detail: de brede opstaande kraag. Foto rechts: Love, love, love! Met deze statement-print ziet deze korte sweaterjurk er onweerstaanbaar uit. Stylingtip: de strikceintuur (van dezelfde stof gemaakt) om de taille heen leggen en lekker losjes strikken.

 

Speciale stofjes

Étoffes sacrées

 

 

Foto links: Dat korte rokken er elegant uit kunnen zien, zie je aan dit model van luxueus glanzende jacquardstof. En het leuke ervan is dat deze rok heel makkelijk te naaien is. De bovenrand wordt met een tunnel met elastiek afgewerkt. Foto rechts: Het is niet alleen de groene kleur die bij deze rok de aandacht trekt. Het is de brede zoomruche die de rok nog een extra speelse touch geeft. Omdat in de bovenrand elastiek ingeregen wordt, is een rits overbodig. 


 

Altijd trendy gekleed

Toujours partante

 

Foto links: Toegegeven, je hebt een beetje zelfvertrouwen nodig om deze broek met ruches te dragen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat modebewuste vrouwen net zo enthousiast zullen zijn als wij op de redactie. Foto rechts: Wil je ook een beetje meer rock ’n’ roll in je leven hebben? Dan maak je deze broek met smalle pijpen van krijtstreep. Maar let erop dat de stof heel elastisch is, anders is de pasvorm niet gegarandeerd

De broek met smalle pijpen kun je met behulp van een tutorial maken: klik hier!

Alle modellen (en nog meer) staan in nummer 6 van burda easy. Het tijdschrift ligt nu in de winkel.

Onze tip: je kunt ook een abonnement op burda easy nemen, het verschijnt 6x per jaar. Klik hier!