In deze nieuwe uitgave van burda plus zijn alle modellen zo ontworpen dat ze op één middag gemaakt kunnen worden! Daarom kun je nu al met de planning beginnen om een nieuw model te gaan maken! De patronen staan in de maten 40 - 60 op het werkblad. Laat je verrassen door de veelzijdige modellen uit het nieuwe nummer. 

T-shirt 417 en broek 403


T-shirt 417 et pantalon 403

 

Foto links: Met dit shirt leveren wij het bewijs dat een sportieve snit ook een vrouwelijke optiek kan krijgen. Hoe? Door de mouwen en de zoom met brede boorden af te werken. Hierdoor wordt de wijde snit in toom gehouden. Foto rechts: De broek met rechte, wijde pijpen en zakken in de deelnaden wordt van twee stofjes genaaid. De brede tailleband van boordstof zorgt ervoor dat hij aangenaam zit.


 

Vest 404, blazer 405 en broek 406


cardigan 404, blazer 405 et pantalon 406

 

Foto links: Nee, voor dit model heb je geen breinaalden nodig! Het vest wordt van gebreide stof genaaid. Dit vereist wel enige naai-ervaring, want het is rekbare stof! Leuk: de gerimpelde voorranden net onder de V-hals. Foto rechts: Maak de broek met schuine insteekzakken, een nepsplit én elastiek in de band. En maak er dan de blazer bij. Ja, de  blazer is een kleine uitdaging, maar één ding is zeker: als je hem klaar hebt, kun je heel trots zijn. De details: schuine zakken met paspels, een licht opstaande kraag bij het achterpand, mouwen met twee naden en een haakje en oogje als sluiting.


 

Tuniek 407 en jurk 408


tunique 407 et robe 408

 

Foto links: Bij de tuniek met driekwartmouwen worden de effen stof en gestreepte versie op een interessante manier afgewisseld. Als je dit te opvallend vindt, maak je de tuniek met brede zoomvolant van een effen stof. Foto rechts: De bontgekleurde etno-stof hebben wij met romantische elementen een vrouwelijke touch gegeven. De gerimpelde mouwen met brede manchetten werden met strikken afgewerkt. 


 

 

T-shirt 409 en jurk 410


T-shirt 409 et robe 410

 

Foto links: Dit lijkt een gewoon shirt met lange mouwen, maar als je goed kijkt, zie je dat het toch meer te bieden heeft: een waterval-decolleté, plooien bij de schoudernaden en gerimpelde zijnaden. Foto rechts: Om de jurk een elegante uitstraling te geven, maak je hem van een fijne kantstof. Het voor- en achterpand worden met elastische voeringstof dubbel afgewerkt; de mouwen niet, zodat de kantstof goed tot zijn recht komt. 


Rokken 414 en 415


Jupes 414 et 415

 

Foto links: Wist je dat de rok gerust vrij hoog in de taille gedragen kan worden? Belangrijk is wel dat de rok een lichte A-lijn heeft. Leuk detail: de strikceintuur wordt bij de ceintuurlussen ingeregen. Foto rechts: Sportief, maar ook heel vrouwelijk! De rok in A-lijn heeft opgestikte zakken bij de zijnaden, een zelfgenaaide ceintuur en een loopsplit in het voorpand.   

Maka rok 414 met behulp van de online tutorial (met Nederlandse ondertitels): klik hier!

 

Alle modellen staan in het herfst/winternummer van burda plus, dat vanaf dit weekend in de winkel ligt.