Voor de eerste keer konden dit jaar mensen uit alle Europese landen deelnemen. Het resultaat: wij ontvingen 140 inzendingen uit twaalf landen. Wij waren zeer verrast over de creativiteit binnen onze internationale community!

Hannah! De jonge vrouw uit Freiburg overtuigde de jury met haar deskundigheid. Ze won de 4e burda style-Talent!Burda Talent

 

Hannah was altijd al verliefd op de mode zoals deze door filmactrices (bv.Audrey Hepburn) gedragen werd. Ze naait pas sinds een jaar. Sindsdien oefent ze ijverig met hulp van YouTube-fimpjes en naaibeschrijvingen. Voor de wedstrijd naaide ze de tweedelige jurk uit burda Vintage en werd hiermee eerste!

 

Voor de eerste keer konden dit jaar mensen uit alle Europese landen deelnemen. Het resultaat: wij ontvingen 140 inzendingen uit twaalf landen.
Wij waren zeer verrast over de creativiteit binnen onze internationale community! De jury bestond uit Gabriele Albert-Wurst (voorzitter van het ‘Landes- innungsverband des Maßschneiderhandwerks’), Rashana Rebecca Jennings (content director van burda style), Anastasios Voulgaris (creative director van burda style) en Anke Müller (designer & CEO van het label Cherry ­Picking).
Na een selectieprocedure nodigden zij Hannah (23) uit Freiburg, Ferdinand (16) uit de buurt van Augsburg und Érica (37) uit Heerhugowaard (Nederland) voor de grote finale in München uit.

Tijdens de wedstrijd moest onder andere een brillenetui uit burda style 6/2017 genaaid worden. Hiermee konden zij hun kennis en vaardigheid laten zien. De grote uitdaging was echter een jurk te naaien. Uiteindelijk overtuigde Hannah de jury met haar jurk in de stijl van de jaren 50. De tweede plaats ging naar Ferdinand die een jurk voor zijn moeder had genaaid. Érica uit Nederland won met haar blauw gebloemd jurkje een mooi verdiende derde plaats.

Wij bedanken iedereen voor de inzendingen!

 


Burda Talent

 

Snit en stof voor haar creatie heeft Érica samen met haar Instagram-volgers uitgezocht. Het patroon stond in burda style 8/2012

 


Burda Talent

 

Ferdinand naait sinds zijn hij op zijn tiende verjaardag een naaimachine cadeau kreeg. Het patroon voor zijn jurk heeft hij zelf ontworpen

 


Burda Talent

 

Carmen Follmann- Krämer van Prym. De firma onder- steunt de wedstrijd sinds vier jaar als partner

 


Burda Talent

 

Alle finalisten ontvingen mooie prijzen: Hannah won een tweedaags verblijf voor twee personen in een luxueus hotel in München en neemt deel aan een exclusief pre-screening-event met programma voor hobbynaaisters. Ferdinand won een naai- machine ‘elna eXcellence 680’ t.w.v. € 1199, Érica een ‘elna eXperience 580’ t.w.v. € 999


Burda Talent

 


Burda Talent

 

Jury en winaars van burda style- Talent 2018: Anke Müller, Ferdinand, Hannah, Érica, Anastasios Voulgaris, Gabriele Albert-Wurst en Rashana Rebecca Jennings (v. l. n. r.)


foto’s: daniel grund