Bij blauw-witte stofjes denken velen misschien aan hete zomerdagen op een Grieks eiland of aan een dagje aan het water in een jachthaven. Maar in het komende winterseizoen speelt deze kleurencombinatie een belangrijke rol binnen de mode – met zachte sierkantjes die ons herinneren aan ijsbloemen, warme gebreide stofjes en prachtige bloemenprints. 

 

Bloemen in het wit of blauw...

Blouse et robe florales

 

Foto links: Bij de blouse met smal opstaand kraagje, een knopenbies en manchetten mag de kantstof in het middelpunt staan. Foto rechts: Houd jij van bloemen? Houd je van de kleuren blauw en wit? Maak dan deze jurk met verhoogde taillenaad, de gerimpelde rok en de wijde mouwen met manchetten. Leuk detail: de zoombies wordt met een paspel vastgestikt.   

 

Een witte trui en een blauwe broek

Ensemble chic pull et jupe-culotte

 

Foto links: Ja, ook dit is mogelijk! Voor de sportieve trui koop je gebreide stof met een warme uitstraling. De snit is heel simpel: rechte panden, wijde mouwen met boordje, een opstaande colkraag. Foto rechts: Lekker nonchalant: een asymmetrische broekrok met een smalle band en naadritssluiting in de zijnaad. Het interessante van dit model is de verwerking van de schuine overslagdelen. 


 

Nonchalant of elegant?

Le temps d’une pose

 

Foto links: De snit van het blauwe rokje is simpel + de stof is romantisch = een trendmodel voor de wintermaanden. Het rokje wordt dubbel afgewerkt met een onderrok van crêpestof. Foto rechts: Bij deze jurk vullen het patroon en dessin elkaar perfect aan. De getailleerde snit vormt een mooi contrast ten opzichte van de vleugelmouwen. Met de ceintuur wordt de taille extra geaccentueerd.


 

Nieuwe modellen met innovatieve details

Matières rigides, rendu vaporeux

 

Foto links: Het is de kunst om een mantel zo te ontwerpen dat hij volop warmte biedt, maar niet te ‘zwaar’ wordt. Bij ons model met wijde panden, stolpplooi in het achterpand en platliggende kraag is dat gelukt. De ceintuur mag niet ontbreken! Foto rechts: Deze extravagante jurk in zachtblauwe tint is een leuke uitdaging voor iedereen die in de winter elegant gekleed wil gaan. Het bijzondere van dit model: het middenvoorpand wordt als sjaal naar boven toe verlengd en dan om de hals heen gelegd.


 

Alle modellen van deze collectie kunnen als pdf patroon gedownload worden. Klik op de roze balk hieronder om naar de pdf patronen te gaan:

 

PATRONEN