Couture is het woord dat binnen de modewereld kenmerkend is voor stijlvolle collecties die van prachtige stoffen zijn gemaakt. Couture is ook een ander woord voor: kostbaar & luxueus. In burda style nr 10/2021 staat een collectie met dit motto! 

Rok 117 en blazer 120

Jupe 117 et blazer 120;

 

Foto links: Smalle rokken zitten meestal glad om de heupen en benen. Bij ons extravagante model van gedrapeerde tule wordt het silhouet door de draperingen geaccentueerd. Foto rechts: Dupionzijde is een klassieke stof die in de eerste plaats voor feestkleding gebruikt wordt. Nieuw is de kleur: wij kozen voor de blazer met smalle opstaande kraag felroze en de rok felroze. Als je bij plooirokken aan ouderwetse mode denkt, heb je het mis! 

Rok 104B en partyjurk 118

Jupe 104B et robe de cocktail 118

 

Foto links: Hier zie je de plooirok van prachtige zijden stof nog een keer. Foto rechts: De getailleerde jurk met wijde rok naaiden wij van een prachtige brokaatstof. Om de silhouet goed tot uitdrukking te brengen, worden de details van zwart band met pailletten gemaakt. Goed idee: door de baleintjes blijft het lijfje perfect zitten.


 

Blouse 122 en jasje 119

Blouse 122 et veste 119

 

Foto links: Fantastisch mooie jacquardstof met daaronder een laagje zijden stof: de blouse met schootje is alleen bij de mouwen, de schouders en het decolleté doorschijnend. De kleine plooitjes bij de halsrand verlenen het model nog een extra elegante touch. Foto rechts: Het patroon van het jasje is gebaseerd op de snit van zwarte motorjacks. Maar door de keuze van de stof krijgt het model met de reusachtige kraag en de asymmetrische ritssluiting een couture-optiek. Extra: de smalle ceintuur.


 

Jurk 121 en blouse 105B

Robe midi 121 et blouse 105B

 

Foto links: De jurk van tule en zijden is ideaal voor een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een bruiloft of een ander feest. De jurk maakt niet alleen indruk vanwege de doorschijnende zwarte stof met geborduurde motieven, ook de wijde vleugelmouwen en de figuurnaden bij de halsrand trekken de aandacht. Foto rechts: Door het glanseffect van zijde heeft deze stof automatisch een feestelijk karakter. De blouse met schouderpas krijgt door de in plooien gelegde biezen bij de halsrand, voorranden en mouwzomen een extra elegante touch. 

 

Alle modellen van deze collectie staan in het oktobernummer van burda style 10/2021. Je kunt de modellen ook als pdf patronen via onze website downloaden. Klik op patronen.

 

PATRONEN