De natuur verandert van dag tot dag. De herfstkleuren verdringen de heldere zomerkleuren. In de kille ochtenduren trek je vanaf nu een jas aan. Het wordt tijd om nieuwe kleren te maken voor het koude seizoen. Wij beginnen het oktobernummer met de kleurentrend: Bye, bye grijs! Daarna gaan we bij de Britse lady’s op bezoek gegaan. In dit nummer hebben wij voor het hele gezin een nostalgische collectie met retro-charme samengesteld (voor haar, hem en de kinderen). Bij de plusmode spelen camelkleurige stoffen (effen en bedrukt) de hoofdrol. Dan hebben wij nog de trendsnit: een geruite midi-rok, en het retro-model: een bloesje met korte mouwen en roze strikje. En nog een verrassing: in het oktobernummer staan ook gebreide modellen! Nieuwsgierig? Kijk hier verder.

Kleurrijke breimode!


Maille sur maille ! - burda style octobre 2019

 

VOOR ALLE BREIFANS! Foto links: Om het brede zigzagpatroon goed tot zijn recht te laten komen, kies je kleuren die mooi bij elkaar afsteken. Wij kozen grijs als basiskleur. Foto rechts: In de komende winter mogen sjaals de aandacht trekken. Met ons exemplaar met gekleurde vlakken en strepen zal dat zeker wel lukken.  


 

Portret van een lady


Intemporelle la cavalière - burda style octobre 2019

 

Foto links: Masterpiece: De blazer krijgt door de lengtefiguurnaden een getailleerd effect. Door de gebreide stof wordt het vrouwelijke silhouet geraffineerd onderstreept. Foto rechts: Ben je op zoek naar een herfstjurk? Onze suggestie: maak een exemplaar met lange mouwen van wollen stof. Interessant: de figuurnaden van het lijfje lopen door bij de jurk bij de ingelegde plooien.

 

Kleurentrend


Hissez haut, la couleur  - burda style octobre 2019

 

Foto links: Op zich lijkt het hier om een normaal shirt met lange mouwen te gaan. Maar zoals je ziet, zijn de zijpanden wat breder uitgevallen. Foto rechts: Deze keer niet in het grijs, zwart of blauw, maar in het oranjerood! In de blazer met de hoekige reverskraag, de figuurnaden en geaccentueerde schouders mag je opvallen. Leuk detail: neem contrastkleurige knopen. 


 

Retro-charme voor het hele gezin


Une mode vintage à ravir  - burda style octobre 2019

 

Foto links: Moeder: Door het wikkeleffect van de asymmetrische rok komt de verkeerde kant van de stof steeds tevoorschijn. Dochter: De kleine meid is maar wat trots op haar nieuwe jurk. Details: zakken in de zijnaad, minimouwtjes en stolpplooi. Vader: De broek met bandplooien, split en zakken in de zijnaad lijkt een klassieke versie te zijn, maar door bij de band elastiek en koord in te rijgen, is deze broek eerder een nonchalant exemplaar. Foto rechts: De lichtroze kleur verleent dit model een vrouwelijke touch. Maar ook de details maken van dit blouseshirt een interessant alternatief voor een gewone blouse: opstaand kraagje, pas met aangeknipte mouwen, gerimpelde mouwzoom én een fluwelen strik bij het split. 


 

Ik houd van de herfst


J'aime l'automne - burda style octobre 2019

 

Foto links: Een prima alternatief voor een klassieke blazer: een gedessineerd jasje met mouwen met volant. De voorranden en de halsrand worden met een bies afgewerkt. Foto rechts: Door de camelkleur van de wollen stof krijgt de mantel automatisch een chique touch. De gevoerde mantel wijkt in vele opzichten van de normale versies af: opstaande kraag met figuurnaden, een dwarsdeelnaad, splitten bij de zijnaden en een strikceintuur.

 

 

Onze favoriete modellen


Must-have et modèle rétro  - burda style octobre 2019

 

Foto links: Trendsnit: een geruite rok – om de asymmetrische snit en het wikkeleffect van de kuitlange rok tevoorschijn te laten komen, wordt het achterpand gedeeltelijk naar voren toe verwerkt. Foto rechts: Voor het retro-modelletje met korte mouwen kozen wij een kostbaar stofje: fluweel met geborduurde motieven. De roze strik wordt van ripsband gemaakt. Naaitip: bij de achternaad wordt een rits ingezet.


 

Alle modellen staan in het oktobernummer van Burda style, dit tijdschrift ligt vanaf 20 september in de winkel