November is de overgangsmaand tussen herfst en winter. In deze periode brengen we steeds meer uurtjes door in huis. Je hebt dus meer tijd om achter de naaimachine te gaan zitten. We beginnen met het trendmodel: een kort rechthoekig jasje. Dan volgt een spannende herfstcollectie in natuurtinten, gemaakt van zachte materialen. Bij de kleurentrend ‘black is beautiful’ worden geraffineerde snitten klassiek en trendy met elkaar gecombineerd Voor iedereen die van ruiten houdt: de college-look is er weer! Deze keer ligt de nadruk op sportief-elegante modellen. Voor de maten 44-52 hebben wij een collectie ontworpen met sportieve snitten van comfortabele materialen die een moderne en futuristische uitstraling hebben. De kindermode wordt opgefleurd door speelse dierenprints. Last but not least: een mantel uit 1959 en een avondjurk van designer Irene Luft.

Natuurtinten: groen én groen!


La Nature en exemple - Burda style novembre

 

Foto links: Ons favoriete model: de wikkelblouse maakten wij van een trendy bedrukt stofje. Opgelet: het achterpand is een stukje langer dan het voorpand! Foto rechts: Wil je graag een herfstjas maken? Ons voorstel: maak het halflange jasje van wollen stof. Hij wordt met strikbanden aan de zijkant gesloten. De brede revers kan op twee manieren gedragen worden. 


 

Zwart ton-sur-ton


Noir, c'est noir  - Burda style novembre

 

Foto links: Aan de voorkant ziet dit shirt er heel normaal uit. Aan de achterkant verrast het met extra gerimpelde panden met banden die middenachter geknoopt worden. Foto rechts: Bij deze blouse gaat het om de keuze van de stofjes: de panden en mouwen worden van doorzichtige dévorant in het zwart gemaakt. De brede volants van licht doorschijnende stof bedekken de borsten gedeeltelijk. 


 

College-look met ruiten


Tartan chic   - Burda style novembre

 

Foto links: De college-look is terug van weggeweest! Daar mogen geruite rokjes niet ontbreken. Bij dit exemplaar met schuine insteekzakken worden D-ringen bij de band vastgezet. Foto rechts: Voor de sweater met capuchon kozen wij een effen stofje. Maar door hem met geruite modellen te combineren, past hij uitstekend binnen deze collectie. Details: opgestreken cijfers, mouwen met ritsen, capuchon met koord.


Plusmode: mooi in vorm!


Très en forme  - Burda style novembre

 

Foto links: De knielange rok heeft een smalle snit met een opvallende indeling van de kleurvlakken. Als je het contrast te groot vindt, kun je de rok van één kleur maken en daarbij mat en glanzende stof afwisselen. Foto rechts: Geïnspireerd door de snit van blousons hebben wij deze herfstmantel met schuine insteekzakken, ritssluiting en mouwen met boordjes ontworpen. Eigenlijk is het alleen die lengte die afwijkt... 


 

Trop chou !


Trop chou ! - Burda style novembre

 

Kindermode in maat 68-98. Foto links: Dit effen broekje met elastische boord is voor jongens en meisjes geschikt. Door de royale snit past er makkelijk een luier onder. Jasje: de capuchon biedt volop bescherming tegen een koude wind, als je op de fiets zit. Foto rechts: Op de broek met elastische boord zitten een heleboel eekhoorntjes. Zij zijn noten aan het verzamelen. Als het koud is, komt dit jasje met gebreide boordjes perfect van pas. Leuk idee: neem gestreepte boordjes. 

Retro-model + trendmodel


Modèle rétro et it-pièce - Burda style novembre

 

Foto links: Qua snit is het een mantel, maar je draagt hem als een jurk! Als je de wollen stof te ‘dik’ vindt, kun je de manteljurk ook van een lichtere stof maken. Foto rechts: Geïnspireerd door de mode van de catwalks hebben wij dit korte jasje van twee verschillende stofjes gemaakt: een tweedachtige stof in peper-zout-dessin en een effen wollen stof voor de kraag, biezen, passen en mouwdelen. 


 

Avondjurk van Irene Luft


Pièce de créatrice   - Burda style novembre

 

Ben je voor de feestmaand december op zoek naar een avondjurk? Laat je dan inspireren door deze paarszwarte exemplaar met wijde rok en korte sleep en het kanten lijfje met pareltjes. 

 

Alle modellen vind je in het novembernummer van Burda style - dit ligt vanaf 18 oktober in de winkel!