De zomerse modelletjes van de nieuwe Burda easy nr. 2 zijn heel veelzijdig: van topjes, jurken, rokken, T-shirts, tot broeken en kimono’s! Voor de trendy trends lieten wij ons inspireren door de mode van internationale ontwerpers. Laat je verrassen door de musthaves die de zomer tot een van de mooiste seizoenen van het jaar maken. En het beste van allemaal: alle patronen in dit nummer kun je meteen uitknippen en stap voor stap met behulp van tekeningen maken. De redactie van Burda easy heeft het al gezegd: alle modellen in dit nummer zijn geschikt voor beginnende naaisters!

 

De topjes


Les tops - Burda Style HS Easy Été 2019

 

We beginnen Burda easy met een drietal topjes die een uitdaging op zich vormen! Het modelletje met de gekruiste banden kan op verschillende manieren gedragen worden. Voor het topje met brede ruche en het topje met schouderbandjes en smalle ruche kies je of een effen stofje of een bedrukt stofje met leuke motiefjes. Belangrijk: de topjes alleen van rekbare stof maken! TIP: bekijk ook ons filmpje op YOUTUBE!

 

De jurken


Les robes

 - Burda Style HS Easy Été 2019

 Wat is de zomer zonder een jurk!  Wij hebben volgens een basispatroon drie versies genaaid. Door de soort stof te variëren krijgt het model meteen een andere uitstraling. Maar je ook nog meer variatie aanbrengen door de lengte te veranderen. Bekijk ook het aantal ruches - ook de breedte is steeds verschillend! Welke jurk ga je maken?

 

De rokken


Les jupes
 - Burda Style HS Easy Été 2019

 

Het patroon van de wikkelrok is bij alle drie exemplaren eender, maar als je goed kijkt, zie je dat het hier om drie uiteenlopende modellen gaat! De gestreepte versie vormt de basis. De twee andere rokken variëren qua lengte. De stof en de verwerking van de ruche zorgen voor een compleet andere uitstraling. 

 

De T-shirts


Les t-shirts  
 - Burda Style HS Easy Été 2019

 

Toegegeven: je kunt T-shirts gewoon in een winkel kopen. Maar zeg nou zelf: het is toch veel leuker ze zelf te naaien! Het basispatroon van deze shirts heeft een interessant snit waardoor het voorpand een licht watervaleffect heeft. 

 

De kimono’s


Les kimonos
 - Burda Style HS Easy Été 2019

 

Denk je bij een kimono aan homewear? Met onze exemplaren leveren wij het bewijs dat het kimonopatroon uitstekend geschikt is voor buitenshuis! Met de soort stof, de lengte en de details kun je jouw individuele model maken. Stylingtip: het kimonomodel heeft geen knoopsluiting; het wordt met een strikceintuur gesloten.

 

De broeken


Les pantalons  

 - Burda Style HS Easy Été 2019

 

Lang, kuitlang of superkort? Het maakt niet uit! Met ons patroon kun je alle versies maken. De details: versier de broekspijpen met smalle ruches, laat de zijnaden een heel stuk open of versier de onderrand van de broekspijpen met een leuk gedessineerd stofje. Vraag: welke versie is jouw favoriete model?

Alle modellen vind je in de nieuwe uitgaven van burda Easy nr. 2 dat vanaf vrijdag 26 april in de winkel ligt!