Warme aardtinten, opvallende (Paisley-)prints en vrouwelijke snitten: deze outfits zijn voor de zomer bestemd! Om er een geslaagde collectie van te maken, werk je met soepele stofjes in bruinachtige tinten. De dessins hoeven niet erg opvallend te zijn. De patronen zijn afgekeken bij de kimono’s. De modellen van deze collectie zijn op de plusmaten 44-52 afgestemd. 

Kimonomantel en Carmen-tuniek 


Kimono fantaisie et tunique    
 - Burda Style juillet 2019

 

Foto links: Voor de lange mantel met ongelijke zoom, brede volant en zwarte franjes verwerkten wij viscose in aardkleur. De mantel wordt met smalle bandjes gesloten. Foto rechts: De tuniek met wijde Carmen-hals is het zomermodel bij uitstek. De wijde mouwen worden nog een stukje wijder met de asymmetrische volants.


Kimonomantel en effen jurk


Ensemble jean et tunique, robe à rayures     
 - Burda Style juillet 2019

 

Foto links: Trendy met een spijkerbroek en een T-shirt, maar je kunt hem ook op een effen jurk dragen: de kimonomantel van soepele viscose is een waar multitalent. De grote volant zorgt voor een speels effect. Foto rechts: Vandaag naaien, morgen dragen: de jurk met oversized schouders en de wijde boothals is een favoriet zomers model, omdat het zelfs op hete dagen prettig om te dragen is. Stylingtip: draag de strikceintuur er losjes op.


 

Kimono et robe


Kimono et robe  
 - Burda Style juillet 2019

 

Foto links: Bij deze tuniek hoef je niet veel naden te stikken, maar vergis je niet: de verwerking van het inzetstuk en de raglan-mouwen vergt enige nauwkeurigheid. Tip: maak het inzetstuk van effen stof in een bijpassende kleur. Zelf een spijkerbroek maken? Waarom niet!  Enkele details: smal toelopende pijpen met franjes, rits in de zijnaad, contrastkleurige stiksels, een smalle band. Foto rechts: De tuniekjurk heeft veel weg van het model op de linkerfoto. In feite is het een verlengde versie die bij de mouwzomen en de hals en de splitranden met galon gedecoreerd wordt. De gestreepte stof verleent de jurk een sportief karakter.

Alle modellen van deze collectie vind je in het julinummer van Burda style.