In het voorjaar duikt deze look steeds weer op: de ballerina-look! Met zachte pasteltinten, elegante snitten, geïnspireerd door de echte ballerina’s. Voor moeder en dochters! 

Geraffineerd gedrapeerd
Les drapés magiques - burda style

 

Foto links:  Het asymmetrische tricotshirt valt op door de gedrapeerde delen. Draag het gedrapeerde shirt op een rosékleurige broek met rechte, wijde pijpen. De kleine meid draagt een lange broek in joggingstijl met band met koord en elastiek. Foto rechts: In deze jurk kun je ongedwongen genieten van elk moment van de dag. Bij de asymmetrische jurk worden de panden van het lijfje en de rok zo verwerkt dat de ingelegde plooien voor een gedrapeerd effect zorgen.  

Hun favoriete shirts...


Top fillette et t-shirt croisé femme  - burda style

 

Foto links: Het komt op de details aan: aan de voorkant ziet het shirt van dochterlief er heel normaal uit, maar aan de achterkant komt onder de schuine randen een pand van batist met sierruche tevoorschijn. Foto rechts: Moeder draagt thuis een  gewikkeld shirt op een joggingbroek. Interessant om te weten: de twee voorpanden met schuine randen worden in spiegelbeeld geknipt. 


 

Meisjesjurk en een klokrok met shirt


Robe fillette, top et jupe femme  - burda style

 

Foto links: Bij het zien van dit romantische jurkje met ruches zou je willen dat het al lente is! Leuk detail: bij het achterpand zit een grote strik. Foto rechts: Het komt op de detials aan: bij de rok met ingelegde plooien wordt de bovenrand met glinsterend elastisch band afgewerkt. Stylingtip: draag er een tulen rok onder. Het shirt valt op door de verwerking van de mouwen: de randen van het mouwsplit worden geraffineerd om elkaar heen gedraaid. 


 

Jurk en shirt van glinsterende stofjes
Robe et top aux matières scintillantes - burda style

 

Foto links: Deze jurk is natuurlijk voor de première bestemd. De onderjurk met dubbele ruches is van soepele crêpestof. Daaroverheen wordt een  transparante jurk verwerkt van stof met geborduurde motieven van pailletten. Foto rechts: Maar ook een normaal shirt kan een glamoureffect krijgen. Maak de mouwen van glinsterende stof!

 

Gerafeld shirt en doorzichtige jurk


Top frangé et robe à plumetis  - burda style

 

Foto links: Bij het shirt is het duidelijk de stof die de uitstraling van een model bepaalt. Het weefsel met de franjes heeft geen ingewikkeld patroon nodig. Goed om te weten: achter zit een V-hals met rits. Foto rechts: Deze jurk met lijfje met gerimpelde halsrand, wijde vleugelmouwen, een gedrapeerde tailleband en een halflange asymmetrische rok is een leuke uitdaging voor alle hobbynaaisters. 


 

Tulen rok en feestelijk jasje


Jupes en tulle et blouson immaculé  - burda style

 

Foto links: De tulen rok met vele lagen staat feestelijk. En niet alleen mama trekt zo’n rok aan...  Tip: de rok wordt stap voor stap uitgelegd! Foto rechts: De basis van dit witte jasje is een snit van een bikerjack. Deze snit hebben wij zo aangepast dat het door de transparante mouwen en de extra pas van organza een feestelijk karakter krijgt.  


Alle modellen van de ballerina-look staan burda style maartnummer, dat vanaf 15 februari te koop is.