Deze maand willen wij een modelletje uit burda easy kids onder de aandacht brengen: een kort jasje dat door de strepen tot de marine-look gerekend kan worden

 

Marine-look

Le look marin

 

Ik wil dit model maken!

 

Als er in de zomer een stevige bries staat, trekt ze gewoon dit elegante jasje aan, dan zijn weer en wind meteen vergeten. Of Emilia later eens wil gaan varen, weet ze nu nog niet. Maar dat de marine-stijl haar bevalt, is voor haar zo helder als het water in de Zuidzee. Het jasje kan ook met andere stoffen worden genaaid en is net zo leuk met sterren, bloemen of effen kleuren.

Het korte jasje heeft een eenvoudig patroon, het jasje heeft geen sluiting

 

Genaaid van interlock-tricot

Le jersey interlock

 

Ik wil dit model maken!

 

De interlock is een rekbare stof die steviger is dan de normale tricotstof. Bovendien heeft deze stof twee mooie kanten! Daarom is het ideaal voor dit jasje, want dan ziet de binnenkant er ook mooi uit. Je kunt een effen stof kiezen, maar zoals je ziet, staan dwarsstrepen ook heel mooi!

Voordat je het jasje gaat maken, is het belangrijk om de juiste patroonmaat voor het kind te bepalen. Neem de lichaamsmaten op en vergelijk deze met de maten in de burda-maattabel.  

 

Dit model en nog vele andere modellen vind je in het tijdschrift burda kids nr. 1/2022. Dit tijdschrift is verkrijgbaar in de winkel of via de website: klik hier!

 

PATRONEN

 

Burda naaiboek