Elegant en toch een tikje nonchalant: dit zijn de kenmerken van de Franse couture in het rood en nachtblauw die ooit in Biarritz door Gabrielle Chanel gepresenteerd werd. Deze mode werd later ook door andere bekende modedesigners overgenomen, bijvoorbeeld Jean-Paul Gaultier interpreteerde deze stijl vele malen opnieuw. Maar één  ding is zeker: de marine-look in French chic is nog steeds actueel!

 

Overgooier-look


Robe trench - burda style septembre

 

Typisch Franse look: een goede mix van elegante en sportieve details. De donkerblauwe tint van de stof zorgt voor de basis van deze mouwloze jurk.
De volgende elementen zorgen voor een minder strenge look: epauletten,  zakken, reverskraag en strikceintuur. Door er een gestreept shirt onder te dragen, kun je deze tegenstellingen nog eens extra benadrukken.


 

Vlotte jurk & klassiek jasje


Robe fluide et caban   - burda style septembre

 

Linkerfoto: De basiselementen van deze jurk zijn een zwierige rok, een getailleerd lijfje en mouwen met raglannaden. Maar de wijde, ronde halsrand en de gerimpelde mouwkoppen trekken echter de meeste aandacht. Rechterfoto: Voor het rode jasje lieten wij ons aan de ene kant inspireren door lange wintermantels en aan de andere kant door blazers. Het resultaat: een getailleerd jasje van felrode wollen stof. Details: mouwen met twee naden, zakken in de deelnaden, een split en een patje bij het achterpand. 


 

Sportief in het grijs of uitdagend in het rood


Tunique et pull à col roulé  - burda style septembre

 

Linkerfoto: Voor het grijze shirt hoef je niet veel tijd uit te trekken. Maak het basic shirt van rekbare stof. Jet kunt het heuplange model met of zonder strikceintuur gedragen worden. Rechterfoto: Voor de rode versie moet je wel iets meer tijd uittrekken, want de raglanmouwen en de reusachtige kraag vergen wat meer aandacht. Maar het resultaat mag er wezen!

 

Tuniek en broek


Tunique et pantalon - burda style septembre

 

Vind je het grijze shirt een beetje saai? Op de linkerfoto zie je nog een keer hetzelfde model van een gedessineerd stofje. Door de strepen komen de oversized schouders en de wijde halsrand beter tot hun recht. Musthave: binnen deze Franse collectie mag een donkerblauwe broek niet ontbreken! Onze keuze viel op een enkellange versie met brede band met patjes en gouden knopen. Très chic!

 

Alle modellen in maat 44-52 staan in burda Style september, dat sinds 17 augustus in de winkel ligt.