Wist je het al? Burda style is vernieuwd! In elk nummer bieden wij vanaf nu tips van experts uit het burda- naai-atelier én vele styling-tips rondom de modellen en de trends. De basis voor deze metamorfose vormden de feedback uit de enquête én de vele mails en brieven die wij hebben ontvangen van onze trouwe lezers. Wij verrassen onze lezers natuurlijk weer met geweldige collecties: romantische modellen in zachte kleuren, moderne zakelijke kledingstukken, de trend van de maand: color-blocking, een vlotte lentecollectie voor meisjes.

 

 

Uit de Provence!

Bonjour, Provence !

 

Foto links: Door de schuin verlopende plooien bij de taillenaad lijkt er een reusachtige knoop in de blouse te zitten...  Andere details: driekwartmouwen met smalle boordjes, schuine halsranden, een blinde knoopsluiting. Foto rechts: Lekker losjes of eerder getailleerd? Door de brede tunnels met strikbanden kan de wijdte van de jas naar believen gevarieerd worden. Andere details: lange zijsplitten en plooien bij de ronde halsrand.


 

Kledingstukken in zakelijke stijl

Tailoring facile

 

Foto links: Hemdblousejurken zijn meestal nonchalant en sportief. Maar waarom? Ons versie heeft naast de verspringende knopenbies ook andere details waardoor het een elegante uitstraling krijgt: schuin ingestikte plooien bij de taillenaad en ronde halsranden. Foto rechts: De strikceintuur verleent deze blazer een compleet ander karakter! Naast de klassieke elementen (lange revers en deelnaden) heeft de blazer schuine paspelzakken en mouwpatjes. 


 

Stylingadvies: blouses & jurken

Conseils de style : les robes et blouses

 

Foto links: Deze heerlijk wijde jurk heeft wijde raglanmouwen met brede manchetten. Goed om te weten: de ronde halsrand en de splitranden worden omboord. Wij kozen een mooie kleur oranje, maar elke andere kleur mag natuurlijk ook … Foto rechts: De wijde panden van de blouse worden bij de dwarsdeelnaad in plooien gelegd. De schuin verlopende halsbies gaat automatisch over in de blinde knoopsluiting. De wijde mouwen hebben smalle boordjes.


 

Color block : opvallende kleuren!

Color block : plusieurs couleurs, une seule tendance !

 

Foto links: De snit van deze rok hebben wij de klassieke spijkerrokken afgekeken. Met insteekzakken en opgestikte zakken met klep. En ook typerend: alle randen worden doorgestikt! Nieuw zijn de rondverlopende zoomranden. Stoffentip: maak de rok van viscose! Foto rechts: Contrast zorgt voor een levendige afwisseling bij de felgroene blouse: de platte, ronde halsrand staat netjes, terwijl de brede ruches voor een speels effect zorgen.


 

Een retro-bruidsjurk

La robe de mariée vintage

 

In deze jurk met transparante mouwen van kantstof en de bies met strik ben je ongetwijfeld het middelpunt van de dag! Met de wijde rok kun je ’s avonds heerlijk over de dansvloer zweven... Het oorspronkelijke model stond in een burda in 1957!


Alle modellen en nog veel meer staan in het aprilnummer van burda style. Je kunt dit tijdschrift in de winkel kopen of online: klik hier!

 

Alle modellen van het aprilnummer kun je ook als pdf patroon downloaden: klik hier!

 

IK WIL EEN ABONNEMENT

 

 

Burda naaiboek