Dit jaar is een speciaal jaar voor Burda: wij vieren het jubileum van het 70-jarig bestaan! Wij zullen regelmatig iets over de geschiedenis van uitgeverij Aenne Burda vertellen. In het februarinummer hebben wij de belangrijkste gebeurtenissen op een rijtje gezet, geïllustreerd door foto’s. En natuurlijk beginnen we in dit nummer met de collecties voor het voorjaar! Bij de eerste collectie worden vrouwelijke snitten gecombineerd met indrukwekkende dessins en kleuren. De tweede collectie is een hommage aan de actrice Diane Keaton die met haar zwart-witte mode de aandacht binnen de modewereld trok. Na een bezoek aan de modestad Parijs hebben onze ontwerpster een stijlvolle lentecollectie in zachte pasteltinten samengesteld. Laat je inspireren! Typerend voor de bluscollectie in de maten 44-52 zijn de gestreepte stofjes die verticaal, dwars en diagonaal verwerkt worden!  Voor meisjes hebben wij leuke exemplaren in maat 116-140 ontworpen. Het trendmodel van de maand is een korte trenchcoat die deze lente niet mag ontbreken! Het retro model is een nabootsing van een jurkje uit de jaren vijftig, gemaakt van een jacquardstof met prachtig bloemenmotief.

Mooi... als de eerste lentedag

Mix & Match - Burda style février

 

Foto links: De blazer is een leuke uitdaging voor alle hobbynaaisters die graag een klassiek model willen maken. Foto rechts: In deze jurk met brede boothals en driekwartmouwen krijg je meteen een goed humeur, daar zorgt het bedrukte  stofje voor.

 

Hommage aan Diane Keaton

Cinématographique - Burda style février

 

Foto links: Draag de witte blouse op een zwarte broek met glinstereffect. Door het elastiek in de band zit de broek met wijde pijpen altijd perfect. Foto rechts: Of Diane Keaton deze jurk zou kunnen weerstaan (zij droeg eigenlijk alleen broeken)? Het lijfje met ronde hals en de smalle mouwen vormt een contrast ten opzichte van de rok in A-lijn met breed patje.

 

Elegantie à la Paris

Néo-chic à la parisienne - Burda style février

 

Foto links: Het zacht pastelblauwe jasje met lage V-hals en de mouwen met twee naden overtuigt door het wijde schootje en de bijpassende ceintuur. Foto rechts: Boucléstofjes worden normaalgesproken voor korte Chanel-jasjes gebruikt. Nu hebben wij van deze stof een bikerjasje met smal opstaand boordje en een asymmetrische ritssluiting gemaakt. 

Strepen: verticaal, dwars, diagonaal

En long, en large, diagonal - Burda style février

 

Foto links: Als je de gestreepte broek met een blazer en een blouse draagt (maar een T-shirt kan ook, hoor), ga je perfect gekleed. De strepen van de broek worden in de lengte en breedte verwerkt. Foto rechts: Durf te combineren! Bij deze jurk wordt het gestreepje stofje in verschillende richtingen verwerkt: verticaal, dwars en diagonaal. Tip: maak de  strikceintuur van dezelfde stof. Alle modellen in maat  44-52.

 

Meisjeskleren

Mes chouchous - Burda style février

 

Foto links: Dit model broek met gebreide boord met koord is voor vele doeleinden geschikt: voor de vrije tijd of het sporten, maar ook als pyjamabroek. Foto rechts: Het duurt echt nog even voordat de lente er is, maar in deze sweater met opgestreken regenboog lijkt hij al een beetje dichterbij te komen. Alle modellen in maat 116-140.

 

Trendmodel & retro model

It-pièce du mois et modèle vintage - Burda style février

 

Foto links: De trenchcoat raakt nooit uit de mode! Wel hebben wij de lengte aangepast! Voor de rest heeft ons jasje alle elementen die een trenchcoat behoort te hebben: een extra pas, een tunnel met strikceintuur, een reverskraag en als extraatje: gerimpelde mouwzomen met lange strikbanden. Foto rechts: Een masterpiece! Voor deze jurk met romantische uitstraling moet je wat tijd uittrekken, want de verwerking van de schouderbanden en de tailleband vergen opperste concentratie en doorzettingsvermogen. Veel succes!


Het februarinummer van Burda style ligt vanaf 17 januari in de winkel.