De trends van het actuele seizoen beloven dat het een schitterend modejaar gaat worden, met vele verrassende details, geraffineerde snitten en mooie nieuwe stofjes. Wij waren vooral onder de indruk van het enorm grote aanbod aan stoffen. We weten allemaal dat de uitstraling van een model in de eerste plaats door de stof bepaald wordt, waarvan het is gemaakt. Een patroon kan nog zo mooi zijn, pas als je het van een geschikt stofje maakt in een passend dessin en met de juiste kleursamenstelling, zal het indruk maken. Maar dat weet natuurlijk elke creatieve naaister...

 

 

Indrukwekkende printstofjes

Imprimés ethniques

 

Foto links: Een tuniek met een V-hals is een perfect basispatroon voor het voorjaar. Maak het basispatroon interessanter door bijvoorbeeld bij de mouwen ripsbandjes en een patje vast te stikken. Foto rechts: Smalle rokken raken nooit uit de mode! Wij kozen voor een stofje met een geometrisch dessin en verwerkten dit tot een rok met deelnaden en opgestikte zakken.


 

Western look

Look Far West

 

Foto links: De enkellange rok met smalle band met strikbandjes valt op door de ontzettend brede volant die bij de rond verlopende voorrand en bij de zoom vastgestikt wordt. Foto rechts: Het basispatroon van de blouse wordt bij de halsrand, de panden en de armsgaten met ruches opgepept. Het geruite stofje mag natuurlijk in de western-look niet ontbreken. 


 

Opvallende neonkleuren

Couleurs néons

 

Foto links: Op het eerste gezicht lijkt het hier om een effen blouse met een V-hals en manchetten te gaan. Maar zodra er beweging in de mouwen komt te zitten, komt de felroze kleur van de stolpplooi tevoorschijn. Foto rechts: Geïnspireerd door de mode uit de jaren 60 ontwierpen wij dit jurkje met smal lijfje en klokkend rokje. Om het aan de huidige trend aan te passen, kozen wij voor het onderste rokpand een geelgroene kleur.


 

Vlot en chic! Modellen in maat 44-52

Cool & chic ? Bien sûr ! - La collection Plus

 

Foto links: 

Bij de tuniekjurk met omgeslagen mouwen met patje wordt de rondlopende zoom bij de zijnaad met splitten afgewerkt. Foto rechts: Deze blazer heeft een sportieve sjaalkraag, mouwen met twee naden, lengte- en dwarsdeelnaden. Draag bij het jasje een broek van dezelfde stof. Door de elasticiteit zit de sportief-elegante broek  de hele dag door prettig. 


 

Mijn nieuwe kleren

Cow-boy en herbe

 

Foto links: Bij het wijde modelletje worden de panden gerimpeld aan de brede halsbies vastgestikt. De pofmouwen worden met smalle manchetten afgewerkt. Foto rechts: Maak het vestje van een stof met kleine ruitjes. Omdat het vestje gevoerd wordt, vergt het enige naai-ervaring!


 

Alle modellen vind je in burda style nr. 2/2022 dat in de winkel of via deze website te koop is: www.burda-style.nl 

 

Je kunt alle patronen ook als pdf patroon downloaden. Klik hier: pdf patronen

 

Je kunt ook een abonnement op burda easy nemen. Klik op de roze button hieronder.

 

IK WIL EEN ABONNEMENT

 

 

Burda naaiboek