Heb je in de loop der jaren jouw eigen stijl gevonden? Een stijl die goed zit en waarin je  je prettig voelt? Prima, dan adviseren wij je deze stijl ook in 2022 te dragen. Het zou vreemd zijn, als je tot nu toe eerder sportief gekleed ging en je plotseling een jurk met romantische volants gaat dragen. Dus: draag in 2022 lekker jouw eigen modestijl! Want we hoeven echt niet de hele inhoud van de klerenkast te verruilen voor andere kledingstukken. Wel kun je nieuwe accenten aanbrengen door te variëren met kleuren of met kleine details zoals ruches of met stof overtrokken knopen. Of kijk nog eens in de kast naar al die stofjes die daar geduldig liggen te wachten totdat ze aan de beurt zijn. Misschien is het komende jaar precies het juiste moment om eindelijk eens die glinsterende jacquardstof, die moderne functiestof of het kostbare leer creatief te verwerken: maak nieuwe outfits die net even iets anders zijn dan die van het afgelopen jaar, maar maak ze zo dat je je prettig voelt en jezelf kunt blijven!


 

 

Neonkleuren

Éclats fruités

 

Foto links: Een extravagant model van imitatieleer in een prachtige donkerrode kleur. Om de mooie val van de stof niet negatief te beïnvloeden, hebben wij ervoor gekozen deze mantel niet te voeren. Opdat ook beginnende naaisters zich aan dit model kunnen wagen, wordt de mantel uitgebreid in de workshop met tekeningen uitgelegd! Foto rechts: De basissnit van dit jasje herinnert aan het Little French jasje. Maar wij hebben het deze keer niet van het klassieke boucléstofje gemaakt, maar van een geraffineerde jacquardstof. De randen worden met een paspel in de kleur van de ondergrond afgewerkt.


 

Ruiten in zachte tinten 

Accro aux carreaux

 

Foto links: Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon shirt, maar door de verbrede schouders, de schuine zoom, de rimpels bij de linker zijnaad én het ruitpatroon is het toch wel een bijzonder exemplaar. Foto rechts: Vanaf nu ga je niet meer in een effen broek naar het werk... De geruite broek heeft bovendien nog een paar leuke details in petto: de schuine insteekzakken hebben een klep, bij de zijnaden wordt glanzend band opgestikt. 


 

Winters wit en blauwe kleuren

Blanc comme neige, bleu comme toi

 

Foto links: Het is de kunst om een mantel zo te ontwerpen dat hij volop warmt biedt, maar niet te ‘zwaar’ wordt. Bij ons model met wijde panden, stolpplooi in het achterpand en platliggende kraag is dat gelukt. De ceintuur mag niet ontbreken! Foto rechts: Houd jij van bloemen? Houd je van de kleuren blauw en wit? Maak dan deze jurk met verhoogde taillenaad, de gerimpelde rok en de wijde mouwen met manchetten. Leuk detail: de zoombies wordt met een paspel vastgestikt. 


 

Plusmode: mode met stijl!

Un style soigné - la collection Plus du mois

 

Foto links: Houd jij van makkelijke mode? Dan is deze cape een idee, want hij is ongecompliceerd. Door de royale snit, valt hij losjes om het lichaam heen. Het is geen probleem er een dikke trui onder te dragen. Fraai detail: de met leer overtrokken knopen. Foto rechts: De broek met plooivouwen en smalle band maakten wij van prachtig imitatieleer. Vanzelfsprekend kun je ook een ander stofje kiezen... Pluscollectie in de maten 44 - 52 

 

Hij wil ook nieuwe kleren!

Jeunes citadins - la collection enfant du mois

 

Foto links: Snel & easy – en lekker vlot: door de combinatie van twee kleuren wordt de snit van de sweater met raglanmouwen meteen duidelijk. Foto rechts: De ribbroek is terug – ook binnen de kindermode! Hij wordt met schuine insteekzakken en een smalle band met haakjessluiting gemaakt. Zijn spijkerjasje met borstzakjes, schouderpassen en mouwen met manchetten lijkt zo uit de winkel te komen... Eén ding is zeker: dit jasje trekt hij het liefst elke dag aan! 


Alle modellen staan in burda style nr. 01/2022. Dit tijdschrift is nu in de winkel en online te koop. Kijk hier: burda style nr. 1

Je kunt ook alle modellen als pdf patroon downloaden, klik hier 

 

IK WIL EEN ABONNEMENT