Het meinummer van burda style komt gelukkig toch in de winkel te liggen ondanks de onaangename huidige situatie. Wij hopen dat u in goede gezondheid verkeert en voldoende energie heeft en gemotiveerd bent om achter de naaimachine te gaan zitten... Ook in dit nummer vertellen wij ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van burda weer een stukje meer over het ontstaan van burda style. En bieden wij in het tijdschrift weer verschillende collecties aan: we beginnen het nummer met een zomercollectie onder het motto ‘genieten in de zomer’ – voor moeders & dochters! Liefhebbers van rokken en blouses maken we graag attent op onze speciale collectie. Sportievelingen zullen ongetwijfeld enthousiast zijn over de sportieve modellen met neon-accenten.  De plusmode staat in dit nummer ook in het thema van het komende seizoen: EINDELIJK ZOMER! En nog twee extraatjes: een geruite jurk als designersnit en een retro-jurkje uit de jaren 60. Wij zijn ervan overtuigd dat de zomer toch een succes kan worden!

Word nu actief!

À vos places, prêts, partez ! - Burda style mai

 

Foto links: De jurk met fladderende mouwen en speelse volants maakt indruk door de luchtige uitstraling. Leuk idee: met het tweekleurige ripsband als ceintuur, komt de nadruk op de taille te liggen. Foto rechts: Het idee is heel simpel, maar wel effectief: de brede volant wordt vanaf de linkernaad via de onderrand, rechter zijnaad en het armsgat en dan aan de andere kant vastgestikt. 


Genieten in de zomer

Rêves de Méditerranée - Burda style mai

 

Foto links: Bloemen en ruches zorgen ook bij deze jurk voor een heerlijk romantische uitstraling. Het wijde ronde decolleté en de zwierige rok maken het karakter van deze jurk compleet. Foto rechts: Voor dit retro-jasje kozen wij een fraai gedessineerde jacuardstof. De details: een platliggende ronde kraag, een schootje met ingelegde plooien en een rits.  


Eindelijk zomer!

Enfin la belle saison - Burda style mai

 

Foto links: Op frisse dagen komt dit mouwloze model prima van pas. Het is van een fraaie boucléstof gemaakt. Een prima alternatief voor een blazer of een kort jasje.  Bij de broek worden de pijpen naar onderen toe wat smaller. Goed om te weten: de zijnaden met zakken zijn naar voren toe verlegd. Foto rechts: De eerste warme dag? Dan kun je in dit mouwloze bloesje heerlijk genieten. Het katoenen model met V-hals heeft een doorlopende knoopsluiting. Tip: de panden kunnen ook tot jurklengte verlengd worden.


 

Voor elke dag

En ville avec style - Burda style mai

 

Foto links: De klassieke boucléstof is niet alleen geschikt voor jasjes... Ook de knielange rok krijgt hiermee een elegante uitstraling. Details: ingelegde plooien met contrastkleurige knopen, zakken in de zijnaden. Foto rechts: Durf dit bloesje gerust eens van een opvallende kleur te maken. Zoals je ziet wordt de snit met de deelnaad en de ingelegde plooitjes dan goed herkenbaar!


Retro-model en designersnit

Modèle vintage et it-pièce du mois - Burda style mai

 

Foto links: Een tweedelig pakje? Nee, het gaat echt om een jurk! Het lijfje met ronde halsrand en minimouwtjes wordt voor met een plooi boven de rok vastgestikt. Mooi detail: bij het achterpand zorgen de figuurnaden voor een getailleerd effect. Foto rechts: Het klopt dat het rood-wit-blauwe ruitpatroon volop de aandacht trekt, maar je kunt deze jurk met reusachtige pofmouwen en wijde klokrok ook van een minder opvallende stof maken. Door de bies komt de nadruk op de taille te liggen. 

Alle modellen die hier gepresenteerd worden, staan in het meinummer van burda style, dat vanaf 17 april in de winkel ligt.