Waaraan denk je als je aan de zomer denkt? Aan zonnestralen die heel zacht je huid verwennen? Aan een licht zomerbriesje dat voor afkoeling zorgt? Aan de prachtige kleuren van een bloemenweide? Aan een heerlijke wandeling en een picknick in het park? Aan kilometer lange zandstranden en stille duinen? Aan een zomerjurk die mooi bij de lichtgebruinde huid afsteekt? De natuur kunnen wij slechts gedeeltelijk beïnvloeden, maar wat wij aantrekken wel. Het nieuwe nummer van burda style staat boordevol ideetjes voor de zomer. Een nieuw nummer met verrassende modellen, modenieuws, video-tutorial en een heleboel leuke ideetjes! Veel plezier! Wij wensen je een fijne zomer! 

Een update voor de zomer

Chaleur intense

 

Foto links: Een leuke uitdaging voor ervaren naaisters: de linnen broekrok heeft wijde pijpen met ronde zoomrand met bies. Geraffineerd: bij de voorpanden worden bij de bovenrand smalle plooitjes ingelegd. Foto rechts: Voor naar het werk of voor een middagje naar de stad: in deze tricot jurk met wijde rok en lijfje met wikkeleffect ga je altijd elegant gekleed. Interessant: de taillebanden van de voorpanden worden achter gestrikt.


 

Safari-look

Désert chic

Foto links: De linnen doorknoopjurk met hemdblousekraag draag je met een strikceintuur van dezelfde stof. Alternatief: draag het mouwloze model ook als lange blouse op een broek zoals op deze foto. Foto rechts: De basis van deze knielange rok is een smalle snit met middenvoor een ritssluiting en een loopsplit. De zakken met plooistuk en klep vergen enige naai-ervaring. Daarom leggen wij deze rok stap voor stap in de workshop uit. 

Bloemenprints

Un été fleuri

 

Foto links: Combineer minibloemetjes en een sportieve snit. Het resultaat: een vlot shirt met omgeslagen mouwen met patje van ripsband. Foto rechts: De snit van het korte rokje is gebaseerd op een spijkerrokje en is dus eigenlijk een sportief model. Door de gebloemde jacquardstof krijgt het toch een romantische touch.


Ciao, Bella!

Ciao, bella !

 

Foto links: Door de opvallende bladeren valt het patroon een beetje in het niet. Maar het is de moeite waard het nader te bekijken: een doorlopende knoopsluiting, ceintuur, met stof overtrokken knopen en brede schouderbanden met plooien. Foto rechts: Voor het patroon van deze zomerrok hebben wij ons laten inspireren door de pareo. De voorpanden met ronde rand worden overlappend met strikbanden vastgezet.


 

Voor de vakantie

À moi la mer !

 

Foto links: Hij trekt het liefst deze broek aan, want hij ziet er netjes genoeg uit, maar heeft ook sportieve details: band en zomen worden met een tunnel met elastiek afgewerkt. Foto rechts: Als je de poncho niet van badstof, maar van linnen stof maakt, kan hij dit model ook gewoon zo aantrekken. Ook deze poncho heeft een capuchon en splitten bij de zijnaden. 


 

Alle modellen van burda style 7/2021 – het tijdschrift kun je hier bestellen: klik hier