Nog snel even een paar cadeaus kopen? Een etentje organiseren? Of regelen wie, wanneer en op welke dag op bezoek komt? Tja, in de maand december moet er heel wat geregeld en georganiseerd worden. Dat kan heel wat stress veroorzaken. Ik ben graag bereid om veel tijd in de voorbereidingen te steken om ervoor te zorgen dat het kerstfeest dit jaar een onvergetelijke belevenis wordt. En daarom zal ik ook nog extra tijd besteden aan een paar zelfgemaakte cadeautjes  om de anderen te verrassen. Misschien met een nieuwe pyjama voor iedereen? Of een decoratieve kerstlaars voor op tafel? Er moet natuurlijk wel voldoende tijd over zijn voor de outfits die tijdens de feestdagen aangetrokken zullen worden. Ik wens iedereen een heel mooie maand december met een fantastisch kerstfeest! 

 

Rood en zwart

Le rouge et le noir

 

Foto links: Wij besloten de mantel van een fraai gedessineerd stofje te maken, zodat hij een energieke uitstraling krijgt. Details: een platte kraag, gerimpelde onderpanden, zijnaden met zak en mouwen met twee naden. Foto rechts: Perfect op elkaar afgestemd: een nieuw model jasje met een smal aangeknipt kraagje + een klassieke broek met plooivouwen krijgt een nieuw karakter door de extra ceintuur met patje en gesp. 

Showtime met glamoureffect

Showtime

 

Foto links: Wil je een keer een extravagant model naaien? Onze suggestie: een elegante jurk met pailletten. Door de ingelegde dwarsplooien en de V-hals met asymmetrische plooi wordt het vrouwelijke silhouet geaccentueerd. Foto rechts: De snit van deze trui is in feite heel simpel: oversized schouders, een aangeknipte halsboord, mouwen met mouwboordjes. En als extraatje een losse strikceintuur! 


 

Al in kerstsfeer!

Joyeux Noël !

 

Foto links: Het korte jurkje met lange mouwen krijgt door de glans van het fluweel een feestelijke touch. Goed om te weten: wij leggen dit model ook nog eens extra uit in een online tutorial. Manlief heeft speciaal voor de feestdagen zijn nieuwe pak aangetrokken. De broek is overigens in de nieuwe jogging-look. Foto rechts: HIJ: een mannenbroek naaien is op zich niet zo eenvoudig, maar omdat de broeken momenteel eerder een sportieve snit hebben, kun je je heus wel aan dit model wagen. ZIJ: Geen tijd om een trui te breien? Onze suggestie: naai er eentje van gebreide stof. Het patroon  met de aangeknipte col is zo eenvoudig dat je hem binnen een paar uurtjes klaar hebt.

 

Pastelkleuren in de winter

Gaieté d’hiver

 

Foto links: De snit van deze mantel van heerlijk warme mohairstof is gebaseerd op de boule-look. Bij de dwarsnaad op taillehoogte worden zakken ingezet. De mantel wordt met drukkers gesloten. Goed om te weten: alleen de mouwen worden gevoerd. Foto rechts: De broek krijgt door de wijde pijpen een nonchalante uitstraling. Interessant: aan de voorkant lijkt het een klassieke broek met insteekzakken, aan de achterkant zit een deelnaad met zakken en een band met elastiek. In de maten 44-54.

 

Lekker gezellig samenzijn

Fêtes en famille

 

Foto links: Door de wollen stof is dit manteltje met plat kraagje en zakken met klep ideaal voor de komende maanden. Het wordt overigens gevoerd. Andere details: een dubbele rij gouden knopen, een patje op het achterpand en mouwpatjes. Foto rechts: Niet alleen de kinderen, ook papa heeft een nieuwe pyjama aan!

Al deze modellen en nog veel meer vind je in het decembernummer van burda style. Je kunt het vanaf half november in de winkel kopen, maar ook online via onze website: www.burda-style.nl

Je vindt ook alle modellen van het decembernummer als downloadpatronen online. Kijk hier: pdf patronen

 

IK WIL EEN ABONNEMENT

 

 

Burda naaiboek