Mijn suggestie voor deze maand: naai een jurk met sensitief silhouet of een blouse in dolce-vita-stijl en nodig vrienden of familie uit voor een Italiaanse avond. Zou je liever de herfstdagen in de Schotse highlands of in een Engelse universiteitsstad met een eeuwenoude geschiedenis doorbrengen? Maak dan een blazer in college-look of een warme, geruite mantel à la ­Vivienne Westwood. Laat je verleiden om deze maand creatief te worden!

 

 

De college look

La It Girl du campus

Foto links: Goed gehumeurd op het wijngoed Monte Rossa: perfect op de lengtematen van kleinere vrouwen afgestemd is deze smalle rok met brede pas bij het achterpand. Tip: je kunt de onderste twee knopen gerust ook openlaten. Foto rechts: Wat is de college-look zonder blazer? Ons exemplaar overtuigt niet alleen door het ‘ruit’patroon, maar ook door de details zoals de revers met brede punten, de dubbele rij knopen en het kleine split in het acherpand. 

Een zachte winter

Un hiver doux

 

Foto links: Ben je normaalgesproken geen fan van gebreide jurken? Misschien kunnen wij je overtuigen met ons model met het smalle lijfje, het omgelegde kraagje en de wijde rok? Probeer het eens uit! Foto rechts: Romantisch is niet jouw favoriete stijl? Geen probleem, met pasteltinten kun je een sportieve look creëren. Ons voorstel is een blouse waarbij de glanzende en matte kant van de satijnen stof verwerkt worden.  


Metallic effecten

Métal gagnant

 

Foto links: Glanzend leer met metallic effect zomaar overdag? Ons antwoord luidt: Waarom niet! De broek met smalle band met lange lip kan ontzettend goed met gebreide kledingstukken en boots gecombineerd worden.  Foto rechts: Wat op het eerste gezicht op een combinatie van blouse en hesje uitziet, ontpopt zich tot een jurk van paillettenstof met een royale snit. De effen mouwen hebben wij van popeline genaaid – door de plooien bij de mouwkop lijkt het inderdaad om een ‘ander’ kledingstuk te gaan.  


 

Met vrouwelijke sensitiviteit

Belle d’un soir

 

Foto links: Een geslaagd project: Het groene jasje heeft enkele details van het typische Franse Chanel-jasje (kort, rechttoe rechtaan, drukkers, opgestikte zakken) die gecombineerd worden met details van blazers (mouwen met twee naden).  Foto rechts: Een smal opstaand kraagje, een tunnel met elastiek bij de mouwzoom – dit zijn overtuigende details om de blouse zelf te maken. Overigens: bij het bovenste deel van de sluiting zit geen knoop, zodat de blouse een stukje openvalt.


 

Creatief aan de slag

Qu’y a-t-il à l’intérieur ?

 

Foto links: vind je het leuk om een adventskalender te maken. Wij hebben een nieuwe versie gemaakt... Foto rechts: Bij het smalle jasje zijn het natuurlijk de asymmetrische lussen en de ingeslagen ringen die het een extravagante uitstraling geven. De taille wordt met opgestikt ripsband geaccentueerd.


Alle deze modellen en nog veel meer staan in burda style 11/2021, vanaf half oktober in de winkel te koop of via www.burda-style.nl

De modellen kunnen ook los gekocht worden als PDF formaat !

 

IK WIL EEN ABONNEMENT