Het tweede nummer van Burda creatief staat in het teken van rugzakken! In totaal presenteren wij 15 totaal verschillende modellen, van praktisch met zakken en bandjes, sportief voor in de vrije tijd tot handig voor naar school. Ze worden van interessante materialen gemaakt, bv. namaakleer, tafelzeil en kurkstof. Maar je kunt ook robuuste katoenen stof nemen. Goed om te weten: alle rugzakken worden stap voor stap met duidelijke foto’s toegelicht. Met werkbladen!

 

Met stippen en ruiten!


A pois et à carreaux !
 -Burda Créatif avril 2019

 

In de lente krijgen we altijd zin om weer nieuwe dingen te gaan maken. Onze suggestie: maak een nieuwe rugzak! Je kunt ze van stevige effen stofjes maken, maar je kunt ook leuke details aanbrengen met bijvoorbeeld gestippelde en geruite stoffen. 

 

Met pailletten en glamourdetails!


Stylée jusqu'au bout du sac !
 -Burda Créatif avril 2019

 

Als je dan zelf aan de slag gaat om een rugzak te maken, dan wil je natuurlijk wel een uniek exemplaar hebben. Bij de rugzakken op de foto’s hierboven trekken enkele delen meteen de aandacht. Bij  de ene door de glinsterende stof, bij de andere door een ingeknipte bies. Met koorden en banden worden de rugzakken netjes afgewerkt.

Met een rits hier en een rits daar!


Des zip, des zip et encore des zip !
 -Burda Créatif avril 2019

 

Deze twee rugzakken zijn in vele opzichten totaal verschillend. Wat ze gemeen hebben, is de ritssluiting. Deze heeft in feite een praktische functie. Met de banden en het hengsel kun je overigens variatie aanbrengen, dit wil zeggen dat de rugzakken op verschillende manieren gedragen kan worden.

 

Met een heleboel banden!


Avis aux baroudeuses !
 -Burda Créatif avril 2019

 

Voor welk doeleinde je een rugzak gebruikt, hangt gedeeltelijk ook van de vorm en het volume af. De rugzak op de linkerfoto heeft een grote bodem, waardoor er volop plaats is voor een heleboel spullen. Bij de rugzak op de rechterfoto kun je de afmeting aanpassen door de bovenkant minder ver om te vouwen. 

Alle rugzakken staan in het tweede nummer van Burda creatief dat vanaf  02 april in de winkel ligt!