In dit nummer van Burda creatief hebben wij allerlei ideetjes verzameld die ook beginners kunnen maken! De patronen zijn heel simpel, de beschrijving wordt stap voor stap met foto’s uitgelegd. Daarom kan iedereen deze spulletjes namaken! Wat staat er zoal in deze Burda creatief? Een grappige lama uit het Andes-gebergte, een eenhoorn, een lieve vos, een kussenhoes, een etui... en nog veel meer! Ja, je kunt dit allemaal zelf maken (misschien af en toe met een beetje hulp). Probeer het eens uit! 

 

Hoesjes voor mobieltjes en een vos als boekenlegger


Housse de portable stylée marque-page renard - burda style

 

Dat is toch veel leuker dan zo'n hoesje uit de winkel... Ons idee: maak van vilt een of meerdere hoesjes voor je mobieltje en versier ze met bloemetjes, een hartje of een voetbal. Nu raak je je mobieltje zeker niet meer kwijt! Het lieve vossengezichtje helpt je bij het lezen van een boek. Het funcitoneert als volgt: schuif het dubbele gezichtje over de hoek van de pagina heen!

 

Wie wordt jouw vriendje: de beer of de lama?


Ourson en peluche et lama des Andes - burda style

 

De beer schijnt het nogal koud te hebben. Daarom heeft hij een sjaal omgedaan, haha! De lama is helemaal vanuit het Andes-gebergte naar Nederland gereisd. Met het kleurrijke bandje en de mini-pomponnetjes ziet hij er schattig uit! 

Een tas met tas en een potlodenetui


Sac étoilé et trousse zippée - burda style

 

Je kunt natuurlijk een katoenen tasje in de winkel kopen... Maar je kunt er ook zelf eentje maken en hierop een ster appliqueren. En als je zin hebt, maak je een nieuwe etui voor het volgend schooljaar. Opgelet: het inzetten van de rits lukt zeker met de foto's en de uitleg.

Grappige speldenkussentjes en een kussenhoes


Coussins à aiguilles et housse de coussin - burda style

 

Vind je het leuk om de grappige ratten te maken? Met hun grote ogen controleren ze of echt alle spelden in hun kopje gestoken worden! Het groene kussen is een leuke oefening om rechte naden te stikken. Onze tip: kies kleuren die in jouw kamer passen.

 

Alle modellen (en nog veel meer) vind je in Burda creatief nummer 3!