We kunnen de dikke kleren nog niet in de kast te leggen, maar elke keer als de zon tevoorschijn komt, zijn we meteen beter gehumeurd en ziet de dag er een stukje vrolijker uit. We kunnen de lentegevoelens dan niet meer onderdrukken. Gelukkig maar! We krijgen zin om nieuwe kleren te maken. En waarom niet? Creatieve vrouwen voelen hun vingers al kriebelen en willen het liefst nieuwe inspiratie opdoen. Dat kan! 

Luchtige rok en zomers topje

Jupe légère et t-shirt vitamines - Burda Style avril 2020

 

Foto links: De rok is een ode aan de mode uit de jaren ’50. De doorknooprok van zachtroze geruite stof valt klokkend om het lichaam heen. Foto rechts: Ongecompliceerd en toch heel vrouwelijk is het opvallend gele topje met gedraaide schouderbandjes.


 

Vlot topje en transparante blouse

Top dos-nu et blouse vaporeuse - Burda Style avril 2020

 

Foto links: Geniet op een warme lentedag in dit zomerse topje met geplooide neckholder en openspringende figuurnaden. Foto rechts: Door het doorzichtige stofje komt de snit van de groene blouse goed tot zijn recht. De voorpanden worden gerimpeld aan de ver ingezette mouwen vastgestikt.


 

Lekker zwierig of vrij smal?

Dansante ou fourreau ? - Burda Style avril 2020

 

Foto links: Het prachtig bedrukte stofje trekt al zoveel aandacht, dat de snit simpel mag zijn. Dus: een lijfje met figuurnaden en ronde halsrand, een gerimpelde taillenaad en een wijde rok. Leuk: bind een koordceintuur met kwastje om de taille. Foto rechts: Een zachtroze jurkje kan in het voorjaar over een shirt heen gedragen worden. Leuke details: smalle schouderbanden, een V-vormig uitgesneden achterpand. 


 

Strepen of dessin

Robe à rayures et tunique imprimée - Burda Style avril 2020

 

Foto links: Dit mouwloze jurkje met ronde hals en licht overhangende schouders heb je binnen een paar uurtjes af. Het vrolijke stofje zorgt voor een frisse uitstraling. Tip: de ceintuur is van twee verschillend brede ripsbanden gemaakt. Foto rechts: Ideaal voor beginnende naaisters: de tuniek met rechte snit heeft gerimpelde mouwen en een strikband. Je werkt volgens de workshop.


 

Bermuda en lentejurk

Bermuda à pinces et robe chic - Burda Style avril 2020

 

Foto links: Sportief en elegant: maak de wijde broekrok met heuppas en ceintuur van linnen stof. Als je een soepel stofje neemt, vallen de pijpen veel losser om de benen heen. Foto rechts: Voor de duidelijkheid: het wikkeleffect van deze jurk is nep, want de panden zijn op elkaar vastgestikt! De jurk heeft in het achterpand een ritssluiting


 

Deze modellen staan in het maartnummer van burda style dat vanaf 13 maart in de winkel ligt