Ken jij ook dat bevredigende gevoel dat je overvalt als je iets zelf hebt gemaakt en het eindelijk klaar hebt? De hersenen belonen je met gelukshormonen – geweldig toch! Ook als je de zelfgenaaide DIY-creatie aantrekt. Dan voel je je nog gelukkiger! Vandaar dat wij een nieuw nummer met lentemodellen hebben samengesteld. Met de gedetailleerde stap-voor-stap-instructies kunnen ook beginnende naaisters de modellen probleemloos naaien!

Bloemen of strepen?

Belle en boucle

 

Foto links: Je zou op het eerste gezicht niet denken dat het patroon van de gebloemde blouse hetzelfde patroon heeft als het gestreepte modelletje. Dit komt door het prachtige zijden stofje met het opvallende bloemendessin. Nog een verschil: de blouse heeft driekwartmouwen. Foto rechts: Het blauwwit gestreepte stofje verleent dit model enerzijds een klassieke uitstraling, maar tevens een nonchalante touch en is daarom ideaal voor naar het werk. EXTRA TIP: je kunt de blouse volgens de tutorial maken, klik hier!


 

Met raglanmouwen

Attirant raglan

 

Foto links: De blauwwit gestreepte stof zorgt voor een frisse  Côte-d’Azur-flair. Het shirt met raglanmouwen is heel snel klaar. Het voordeel van dit modelletje: het is heel veelzijdig, je kunt het op broeken en rokken dragen! Foto rechts: Wist je dat de schuine mouwnaden naar Lord Raglan benoemd zijn? Hij was degene die begin van de 19e eeuw op het idee kwam de mouwnaden schuin te verwerken. Dit tweekleurige shirt heeft driekwartmouwen én een geborduurde vlinder!


 

Het is lente!

Allons danser !

 

Foto links: Ja, de lente komt eraan! Daarom kun je de benen gerust wat meer laten zien, bijvoorbeeld in dit korte, gestippelde rokje in A-lijn. De details: zakken in de zijnaad en kort loopsplit bij het voorpand. Foto rechts: De wijde snit zorgt voor een nonchalant karakter. De details: het elastiek in de taille, het split in het voorpand en de zakken in de naad. In het zonnegeel (oftwel: pantone-trendkleur 2021) zorgt voor een vrolijke touch.


 

Broek of leggings?

Mes essentiels

 

Foto links: Spijkerbroek? Geen echte hoor! Wij naaiden deze leggings van stretchstof met jeansoptiek. Belangrijk is dat je een rekbaar stofje kiest, want anders past de broek niet. Leuk detail: het 10 cm lange split bij de deelnaad bij de voorpanden. Foto rechts: In een leggings naar het werk? Eigenlijk niet, zou je denken. Maar wij vinden dat ons exempaar van lichtgrijze stretchstof een businessachtige uitstraling heeft. Door de lange pijpen met het split middenvoor krijgt de broek een elegante touch.


 

Check it!

Chemise casual chic

 

Foto links: Dat je met het basispatroon van het heuplange jasje alle kanten op kunt, laten wij met deze jas van felroze ribstof zien. Leuk idee: je kunt de jas ook als jurk dragen! Foto rechts: Het heuplange jasje is gebaseerd op de snit van een hemdblouse. De kenmerken van dit model zijn bij dit jasje verwerkt werden: opgestikte borstzakken, drukkers, manchetten, een platliggende kraag.

 

Alle modellen staan in het tijdschrift burda easy 2/2021. Het tijdschrift ligt vanaf 12 maart in de winkel. Je kunt het ook online via de website bestellen. Ga naar de bestelpagina: klik hier. Onze tip: neem een abonnement op burda easy – dit tijdschrift verschijnt 6 keer per jaar: abonnement