Ja, het klopt dat de jas voor het tussenseizoen lange tijd niet meer echt zichtbaar was, maar hij is terug van weggeweest. Net als in de beste jaren '50 en '60 worden de jassen van mooie stoffen met prints, jacquardstof of andere fantastische stoffen gemaak. Zij zorgen ervoor dat de voorjaarsgarderobe een extra element heeft dat je bij alle kledingstukken kunt dragen. Wij gingen bij onze collecties op zoek naar geschikte jassen voor het tussenseizoen. En wij hebben er een heleboel gevonden. Kijk met ons mee!

 

Een nostalgisch aandoende trenchcoat

Foto links: De gestreepte linnen stof zal in het voorjaar alle aandacht naar zich toe trekken, maar het zijn ook de details die deze mantel tot een uniek exemplaar maken: schuine zakken met zakstrook, een schouderpas, een kraag met staander en mouwen met tunnel met elastiek, in maat 36 - 44, moeilijkheid: 4 stippen

Foto rechts: De trenchcoat raakt nooit uit de mode! Met de klassieke details – de extra pas, de patjes en de ceintuur – heeft de mantel een sportief karakter, maar door het bloemendessin krijgt hij ook een romantische uitstraling, in maat 36 - 44, moeilijkheid: 4 stippen.

 

Met opvallend dessin of color blocking

Foto links: Een lange, wijde denimmantel met schuin verlopende deelnaden en reusachtige zakken. Belangrijk: de contrastkleurige sierstiksels! In de lange maten 72 - 88, moeilijkheid: 2 stippen.

Foto rechts: Deze mantel ziet er op het eerste gezicht heel puristisch uit, maar bij nader inzien heeft hij interessante details: een V-hals, oversized schouders, zijpanden die met een hoek ingezet worden, schuine insteekzakken bij de deelnaden, in de maten 36 - 44, moeilijkheid: 3 stippen.

 

Sportief: in parka-look of van gewatteerde stof

Foto links: Voor dit model kozen wij een jacquardstof met franjes, zodat er een lekker luchtige voorjaarsjas ontstaat. De details: opstaande kraag, dwarsnaad met zakken, zoom met elastisch koord en wijde mouwen met rimpeleffect, in de maten 36 - 44, moeilijkheid: 3 stippen.

Foto rechts: De basis van deze mantel vormt een blousonsnit. De verschillen: de halfronde zoom, de schuin gestikte zakken, de gewatteerde stof. De lange rits met goudkleurige tandjes wordt zichtbaar vastgestikt, in de maten 36 - 44, moeilijkheid: 3 stippen.

 

Elegant in het effen of in kimonostijl 

Foto links: Trenchcoat: de details hebben wij van de klassieke mantels afgekeken, maar voor de kleur lieten wij ons door de nieuwe kleurentrend inspireren. De details: reverskraag, mouwen met tunnel met elastiek, een losse pas, een brede ceintuur met zilveren D-Ringen, in de maten 44 - 52, moeilijkheid: 3 stippen.

Foto rechts: De zomermantel in kimonostijl is makkelijker te naaien dan op het eerste gezicht lijkt. De randen van de panden van double face worden omboord, zodat de naden netjes afgewerkt zijn. Dit betekent dat de mantel aan twee kanten gedragen kan worden. Bij de schoudernaden worden kleine figuurnaadjes gestikt, in de maten 36 - 44, moeilijkheid: 2 stippen.

 

Alle modellen zijn als pdf patroon verkrijgbaar via de website: klik hier.
Opgelet: de delen van de pdf patronen moeten op A4-formaat geprint, uitgeknipt en aan elkaar geplakt worden. 

 

 

Burda naaiboek