Retro-feeling hangt in de lucht... maar met een moderne inslag! In deze collectie voor het najaar ligt de nadruk op het vrouwelijke silhouet. De elementen waarmee deze look vormgegeven werd zijn in eerste instantie soepele stoffen met bloemen of stevigere stoffen, wollen stoffen of popeline, in effen tinten  of met opvallende motieven in aquaverf-stijl. In de maten 44 - 52

Mantel en gewikkelde tuniek


Manteau et tunique croisée - fait main

Foto links: Wie kan deze elegante mantel weerstaan? Gemaakt van warme wollen stof en afgewerkt met voering. Enkele details van dit knielange exemplaar: een dubbele rij knopen, zakken in de deelnaden, mouwen met twee naden, een brede kraag met ronde rand en een strikceintuur. Foto rechts: De asymmetrische wikkelblouse wordt met strikbandjes gesloten. Je kunt dit effen modelletje op een eenvoudige manier een speels accent geven: werk de voorranden van het lijfje met een ruche af. 

 

Gebloemde jurk


Robe fourreau rétro  - fait main

In deze prachtige jurk kun je stralen – op het werk, op een feestje... De basis voor deze fantastische jurk vormt de wollen stretchstof met overdadig bloemendessin. De panden van het asymmetrische lijfje worden met een half gebogen taillenaad met een wikkeleffect verwerkt. Tip: de jurk heeft achter een loopsplit.

 

Halflange tuniek en een effen jurk


Tunique fleurie et robe fourreau unie  - fait main

 

Foto links: Bij deze tuniek worden de wijdere onderpanden met ingelegde plooien aan het smallere lijfje gestikt, zodat de nadruk op de taille komt te liggen. Mooie details: hals met split met knoopje, manchetten met strikbandjes. Foto rechts: Met deze zwarte jurk laten wij zien dat de keuze van de stof de uitstraling van een model bepaalt. Hij wordt namelijk volgens dezelfde basissnit gemaakt als de gebloemde versie van deze collectie.

 

Gebloemde jurk of een feestelijke jurk?


Robe fleurie et tunique fluide  - fait main

 

Foto links: Volants bij de mouwen en het halssplit verlenen deze gebloemde jurk een romantisch accent. Voor deze jurk kozen wij een gedessineerd stofje met een brede sierrand. Als je de rok van twee stofjes wilt maken, moet je de kleuren en dessins op elkaar afstemmen. Foto rechts: Terwijl symmetrie vroeger het modebeeld bepaalde, hebben de designers tegenwoordig een zwak voor asymmetrische elementen. Bij dit chique shirt wordt de wijde halsrand linksvoor gerimpeld met een knoop afgewerkt.

 

Alle modellen van deze collectie vind je in het novembernummer van burda style, vanaf 19 oktober in de winkel.