Met veel plezier presenteren wij een nieuw speciaal nummer van Burda style: Best of zomerjurken! Uit enquêtes en lezersvragen in tijdschriften en via sociale media was gebleken dat jurken zeer populair zijn. Daarom hebben wij besloten een extra nummer te maken waarin wij een collectie zomerjurken als 'Best of ...’ presenteren. De jurken werden niet willekeurig gekozen, maar komen overeen met de modellen die door onze lezers uitgekozen werden en die de redactie bijzonder goed gevonden worden. In dit extra nummer kun je genieten van de beste jurken met gevarieerde snitten, van uiteenlopende stoffen, in verschillende stijlen. Wij zijn nieuwsgierig welke jurk de favoriet wordt!

 

Stijlvol & elegant


Deux citadines - burda style

 

Het tijdschrift begint met een eenvoudige witte jurk met een V-hals. Door de verbrede schouderlijn ontstaat het effect van mouwen. Op warme dagen is het een ware uitkomst! Maar ook het donkerblauwe jurkje van crêpe de satijn is een echt zomers modelletje. De snit is rechttoe rechtaan, in het voorpand worden zakken met paspel verwerkt. Moeilijk? Nee hoor, want alle modellen in dit nummer worden met behulp van tekeningen stap voor stap toegelicht. 

 

Romantische bloemendessins


Deux vacancières   - burda style

 

Als je van bloemen en van jurken houdt, kun je deze twee versies zeker niet weerstaan! Links: door het tropische dessin valt de snit een beetje in het niet, maar als je goed kijkt, herken je de schuine inzetstukken bij het voorpand. Rechts: beginnende naaisters hoeven zich er niet van te laten weerhouden om een jurk te maken – deze lange jurk met bloemendessin wordt zonder veel poespas gemaakt.

 

Twee favorieten


Deux polyvalentes  - burda style

 

De roze jurk is de favoriet onder de lezers en bij de redactie! Het wijde modelletje met V-hals en pofmouwen trekt natuurlijk ook meteen de aandacht door de felroze kleur! De groene jurk rechts heeft een meer bescheiden uitstraling. Toch heeft de jurk met halflange mouwen, gerimpelde halsrand en strikceintuur hoge ogen gegooid. Welke jurk wordt jouw favoriet?

 

Op vakantie


Deux balnéaires - burda style

 

Als je op vakantie gaat, wil je het liefst ongedwongen gekleed gaan. Links: een strandjurk bij uitstek! Een luchtig modelletje met strikbandjes die bij de bovenrand ingeregen en op de schouders gestrikt worden. Rechts: In deze gebloemde jurk in de stijl van de jaren 50 ga je gezellig een middagje naar de stad. Voor het model met wijde rok, getailleerd lijfje en schouderbanden moet je iets meer tijd uittrekken.

Voor een tuinparty


Deux garden-parties - burda style

 

Uitgenodigd op een feestje? Of ben je van plan naar een festival of popconcert te gaan? In deze zomerjurken worden deze belevenissen een waar succes! Je kunt een keuze maken uit een kort modelletje met dwarse pas met mouwen en een lange jurk met fladderende mouwen en een brede zoomruche. Geheel in de stijl van de jaren 70! 

 

In het tijdschrift ‘Best of zomerjurken’ staan nog meer modellen. Het speciale nummer ligt vanaf 19 april in de winkel.