Als je iemand vraagt naar zijn lievelingsseizoen, dan zeggen de meeste mensen: de zomer! Maar, wij als doorgewinterde breifan, geven toch stiekem de voorkeur aan de winter... niet voor niets natuurlijk, want in deze maanden kunnen we eindelijk al die prachtig gebreide modellen dragen die we in de weken ervoor ijverig gebreid hebben en in de maand december gepaard gaand met de geur van versgeperste sinaasappels, kaneel en speculaaskruiden. Het einde van het jaar nadert, wij nemen afscheid van een jaar dat niet altijd even positief was (en dat is nog maar zacht uitgedrukt), maar kijken uit naar  een nieuw jaar met spannende uitdagingen, zeker ook op breigebied... Laat je inspireren door ons veelzijidge nummer. Wij wensen alle breifans fijne feestdagen en leuke breimomenten!

 

 

En nu naar buiten!

La vie en extérieur

 

Foto links: Voor dit lange model neem je het beste een licht en luchtig garen, zodat het vest niet te zwaar wordt. Voor het structuurpatroon lieten wij ons inspireren door de vorm van visnetten. Het garen is overigens een mix van soft baby alpaca en merinowol. Foto rechts: Heb je een nieuw klassiek model nodig? Ons voorstel: deze witte trui met rondom kabels. Elke tweede kabel loopt vanaf de ronde pas bij de panden en de mouwen door. De andere lopen in patentsteek door. Het luchtige garen is een mix van wol en kameelhaar.

Easy knitting

Tricot facile

 

Foto links:  Breien hoeft niet moeilijk te zijn! Gelukkig hoef je voor de gestreepte trui geen bolletjes te verwisselen, want de kleuren zitten achter elkaar op het bolletje...  Foto rechts: Wij vinden dat je nooit genoeg mutsen kunt hebben! De versie die wij hier voorstellen wordt compleet in boordpatroon gebreid en bovenop met een pompon versierd. Dit exemplaar werd van alpaca en merinowol gebreid.

 

Voor baby’s en kleine kinderen

Une vie de bébé

 

Foto links: Het tweekleurige truitje is op zich heel normaal, maar door de rand van de ronde pas met noppen te versieren, krijgt het modelletje een lief karakter. Bij de keuze van het garen hebben wij bewust een versie van extrafijne merinowol en kasjmier genomen. Foto rechts: Ziet dit beestje er niet schattig uit? Het wordt van zacht merinogaren gehaakt. En als de poten en de oren klaar zijn, wordt het broekje met bretels aangetrokken. 

 

Warme winterkleuren

Succulentes couleurs

 

Foto links: Wij raakten gefascineerd door de fantastische kleuren van vetplanten. Het eerste exemplaar is een unieke trui die in dwarsrichting werd gebreid. De dikke kabels steken af tegen de geribbelde achtergrond. Het garen is een luxueuze versie van mohair, wol en alpaca. Foto rechts: Wat vind je van deze patchworktrui? Wij durven te beweren dat er niemand zal zijn die hetzelfde trui heeft. De patronen die gebreid worden zijn: gerstekorrel, ribbels, tricotsteek en structuurpatronen. We hebben ook met verschillende garens gewerkt, waardoor de trui een creatief project is geworden.

 

Lekker warm

Douce fourrure

 

Foto links: Deze keer geen gebreide, maar een gehaakte trui! De klassieke kleurencombinatie blauw en wit zorgt voor een frisse look in de winter. Overigens: de trui wordt van twee verschillende garens gemaakt: een draad van mohair en zijde en een draad van alpaca. Zij zorgen voor het pluizige effect. Foto rechts: Eerst ga je op zoek naar garen met bonteffect in mooie winterkleuren in zachte pasteltinten. En dat brei je er deze sjaal van! Het patroon op zich is heel simpel, maar dat is ook de bedoeling, zodat de kleuren goed tot hun recht komen. Draag deze sjaal bij al je winterkleren!

 

Opvallende kleuren

La vie arc-en-ciel

 

Foto links: Groen is een van de trendkleuren in het komende seizoen. Niet voor niets werd voor dit vest deze kleur gekozen. De voorpanden worden in tricotsteek gebreid, de mouwen in een geraffineerd kabelpatroon. Om het achterpand niet al te saai te maken, wordt in het midden een deel van het kabelpatroon gebreid. Leuk detail: bij de mouwboorden worden enkele naalden in blauw gebreid. Foto rechts: Deze mantel trekt niet alleen de aandacht vanwege de lengte... Het zijn ook de paarse tinten die indruk maken. De mantel wordt compleet met twee draden gebreid, hierdoor krijgt hij meer volume. Om de interessante tweedeffecten te bereiken, wordt bij de mouwen en onderpanden met twee kleuren gewerkt.

Het nieuwe nummer van burda breien kun je in de winkel kopen. Je kunt ook een jaarabonnement van 6 nummers nemen. Klik op de roze balk. 

 

IK WIL EEN ABONNEMENT