Dit tijdschrift staat vol met fantastistische, unieke en vooral kleurrijke modellen – mooier kan de lente niet zijn! Laat je inspireren door superlange franjes, gele ajourmotieven, koraalkleurig mohaireffecten, blauwe gerstekorrelpatronen en een deken in opvallende kleuren. Ben je geen liefhebber van opvallende kleuren? Dat maakt niet uit, want in dit nummer vind je ook een heleboel modellen in zachte, rustige kleuren die op een andere manier de aandacht trekken, bijvoorbeeld met prachtige kabels op mouwen. Of laat je verrassen door de ponchotrui en nog veel, veel meer...

 

In opvallende kleuren

Fraîches touches de couleur

 

Foto links: Het straalt en vibreert met frisse kleuren. Wij beginnen met een vestje dat door de felgroene kleur alle aandacht trekt, maar bekijk ook even de snit van het extravagante vestje met lange franjes. Foto rechts: Haal de frisse kleuren in huis! De deken in vrolijke kleuren zal iedereen meteen een glimlach op je gezicht toveren. En je zult zien dat de kamer er gezellig uitziet, als deze deken op de bank ligt. Omdat hij vrij groot is, moet je wel voldoende tijd uittrekken om hem te breien. 

 

Trend: denimkleuren

Tendance denim

 

Foto links: Denim raakt nooit uit de mode! Ook binnen de breimode niet. Onze keuze is gevallen op dit vest in saffierblauw. Het wordt in tricotsteek gebreid, maar de raglanmouwen met gaatjes maken er toch nog een bijzonder model van. Het wordt van een garen van katoen, merino en alpaca gebreid. Foto rechts: De snit van deze trui is heel simpel rechttoe rechtaan. Dat is ook prima, want het zijn de strepen bij de mouwen en het tweedpatroon bij de panden die alle aandacht trekken. Weet jij trouwens hoe het tweedpatroontje ontstaat? Je breit in principe steeds twee naalden in een kleur, maar door de afgehaalde steken komen de kleuren van de naald eronder tevoorschijn.

 

De kleur rood

Étincelles de rouge

 

Foto links: Voor dit prachtige model moet je heel wat tijd uittrekken, want de mantel wordt helemaal in een ajourpatroon met zigzaglijnen gebreid. Wij waren meteen verliefd op de fantastische watermeloenkleur, maar je kunt de mantel met strikceintuur ook in een andere kleur maken. Foto rechts: Een trui in tricotsteek breien is echt geen kunst... Maar je kunt er een bijzonder model van maken door bij het voorpand een stermotief in te breien. Tip: je breit de ster volgens een telpatroon. Ook bij de mouwen worden enkele naalden met gaatjes gebreid. Het gemerceriseerde katoenen garen verleent het model een lichte glans.

 

Onze favoriete modellen

Les favoris des designers

 

Foto links: De trui wordt van gerecyclede viscose en linnen vezels gebreid. Een ideaal garen voor de lente. Om lelijke gaatjes te voorkomen worden de gekleurde vlakken voor de rechter- en linkerdelen apart gebreid en dan in het midden aan elkaar genaaid. Foto rechts: Voor deze collectie hebben wij modellen uitgekozen die een extravagante touch hebben. Zoals deze beige trui met overiszed schouders. De panden worden in structuurpatroon gebreid. Bij de mouwen staat het kabelpatroon in het middelpunt.

 

Zachte lentekleuren

Doux et apaisant

 

Foto links: Dit vest met V-hals is de perfecte aanvulling op een romantisch outfit. Niet alleen vanwege de indrukwekkende lacepatronen, maar ook vanwege de zachte lichtblauwe tint. Tip: neem doorschijnende knopen in een bijpassende kleur. Foto rechts: Deze korte lentetrui met lange mouwen wordt in een zachte perzikkleur gehaakt. Om het opengewerkte effect te bereiken, worden op regelmatige afstanden lange steken uitgevoerd. Deze ontstaan door grotere boogjes van lossen te haken. Goed om te weten: het voor- en achterpand worden in dwarsrichting gehaakt.

 

Deze en nog veel meer modellen staan in burda breien nr. 9. Het tijdschrift is vanaf 14 april online verkrijgbaar: klik hier. Je kunt ook een abonnement nemen op het tijdschrift burda breien (6x per jaar): abonnement