Kijk jij ook altijd uit naar het eind van het jaar om heerlijk te genieten én te ontspannen tijdens de feestdagen? Maar ik vind de periode ervoor ook heel fijn, want ik ga dan aan de slag om zelf spulletjes en decoraties voor het kerstfeest te maken. En natuurlijk heb ik daar nieuwe inspiratie voor nodig. Gelukkig dat burda creative aandacht aan dit thema besteedt: zelf kerstdecoraties naaien! In dit nieuwe nummer vind je sfeervolle projecten om decoraties en accessoires te maken. Je kunt ze allemaal met de naaimachine maken. En zeg nu zelf, het is toch al leuk deze spulletjes te maken en tijdens het naaien er al van te genieten hoe je later de kamer gezellig aan gaat kleden. Ik wens iedereen veel plezier met dit nieuwe nummer en wens je veel plezier tijdens de creatieve uurtjes.

Voor op tafel

on prépare la table

 

Werken met vilt is een leuke bezigheid, want het grote voordeel is dat vilt niet rafelt. Bovndien is het vrij dik, zodat het geschikt is voor placemats. Versier deze met een winters tafereeltje. De kaarsverlichting met dubbele ster en minibolletjes maak je van gestippelde stof. 

Sterren in zilver en goud

les étoiles ont la cote

 

Kerstboompjes – deze keer niet in het groen, maar in wit en zilverkleur. Leuk idee: de boompjes worden van sterren in verschillende groottes gemaakt. Versier de punten met gouden parels. Kerstdecoraties hoeven niet ingewikkeld te zijn. Het gaat erom dat ze stijlvol zijn. Onze suggestie: maak de sterren op stokje!

Twee schattige stelletjes

on adopte des DUOS de poupées

 

Wij waren meteen verliefd op deze twee stelleltjes. De twee engeltjes zijn een tweeling. Ze onderscheiden zich alleen door hun jurkje en vleugels. Dat de twee sneeuwpoppen de beste vriendjes zijn, kun je wel zien. Met hun muts en sjaal trekken ze er samen op uit om een sneeuwwandeling te maken.

Rond of stervormig? 

on suspend de nouvelles décorations

 

Een stijlvolle decoratie: deze zilveren kerstballen hangen niet in de kerstboom, maar aan dunne takjes. Ben je van plan een kerstboom in de kamer neer te zetten? Maak dan de fraaie sterren in origami-techniek. Tip: met behulp van de tekeningen lukt dat zeker!

In klassieke kerstkleuren

On gâte les invités…

 

De Scandinavische kerstdecoraties worden traditioneel van rode en beige stofjes (vaak met ruitjes en minimotiefjes) gemaakt. Wij lieten ons door deze stijlrichting tot deze unieke accessoires inspireren. 

Alle modellen staan in het nummer burda creative - zelf kerstdecoraties naaien.