Op blogs en social media en in groepen op Facebook zien we steeds vaker het thema TASSEN: in alle soorten en maten, van toilettas tot rugzak. Wij hebben daarom besloten om het volgende nummer van Burda creatief aan tassen te besteden. In dit nummer staan in totaal 11 uiteenlopende modellen. Het leuke van deze tassen is dat de ontwerpster samen met haar volgers de basis voor de modellen vastlegde: stof, vorm, kleur van de fournituren, versieringen en andere details ... De modellen zijn voor iedereen geschikt: van beginners tot ervaren naaisters. De instructies worden stap voor stap met behulp van foto’s toegelicht. Ga nog vandaag aan de slag! 

Shopper Sophie en rond tasje Ruby


Le sac hobo Sophie et le sac rond Ruby - burda créatif sac

 

Foto links: De shopper Sophie is perfect voor een middagje naar de stad. Het leuke van dit model: het is een snel-klaar-model. Foto rechts: Dit ronde tasje is niet alleen ontzettend handig, het is ook groter dan je denkt. De diepte van het tasje wordt namelijk bepaald door de breedte van tussendelen en het bodemdeel. 

 

Cameratasje Karen en toilettas Kunigunde


Le sac photo d’épaule Karen et la trousse de toilette Kunigunde - burda créatif sac

 Foto links: Ben jij een hobbyfotograaf? En houd je van de natuur? Trek je er graag met een rugzak op uit? Dan is het best vervelend als je een spiegelreflexcamera mee wilt nemen. Die past dan weer net niet in de rugzak... De oplossing: maak een extra tasje voor de camera! Foto rechts: Ben je toe aan een nieuwe toilettas? Dan kun je dit exemplaar even van dichtbij bekijken, want elk onderdeel heeft een praktische functie: aan de binnenkant van de klep zit een vakje voor penselen en kwastje. 

Buiktasje Babsi en weekendtas Wiebke


Le sac banane Babsi et le sac week-end Wiebke - burda créatif sac

 

Foto links: Ga je graag naar een festival? Of ga je graag op reis? Bij deze activiteiten komt een buiktasje goed van pas. Dat kun je nu dus zelf maken!  Foto rechts: Niet alleen studenten die in het weekend naar huis toe rijden, zullen enthousiast zijn over deze geweldige weekendtas... In het ontwerp van deze tas werden heel wat uurtjes gestoken, want er werden heel wat eisen aan dit model gesteld: de tas moest royaal zijn, zodat er veel in past, hij mocht echter niet te reusachtig zijn én er zou aparte opbergruimte gecreëerd moeten worden. 

Clutch Clara en vintage tasje Victoria


La pochette Clara et la besace vintage Victoria  - burda créatif sac

 

Foto links: Wat typerend is voor een clutch? Het tasje is meestal rechthoekig van vorm. Het heeft geen schouderband of hengsel. Het wordt meestal gewoon met de hand vastgehouden. Foto rechts: Het tasje ‘Victoria’ is eigenlijk een heel simpel modelletje, want je hoeft in feite maar twee naden te stikken. Klinkt eenvoudig, maar het vergt enige nauwkeurigheid. 

Het tijdschrift Burda creatief nummer 5 ligt vanaf deze week in de winkel.