Het is eenvoudig om deze platte mouwkop in te zetten.

 

Stap 1 : een platte mouwkop inzetten

Étape 1 : Monter sa manche à tête plate

 

De mouw met platte mouwkop kan vastgestikt worden, voordat de zijnaad en de mouwnaad gestikt worden. Afhankelijk vam de mouwvorm kan hij ook van tevoren vastgestikt worden. Welke methode u het beste toepast, controleert u als volgt: vouw de mouw zo dubbel dat de naden in het midden tegen elkaar liggen. Als er bij de mouwnaden nu een ronde rand ontstaat, kunt u de mouw net als bij de normale mouwkop uitgelegd staat, inzetten (nadat de mouw- en zijnaden gestikt zijn). Alös er bij de mouwnaden een punt ontstaat, wordt eerst de mouw ingezet, dan pas worden de naden gestikt.

 

Stap 2 : vastspelden en vaststikken

Étape 2 : épingler et piquer !

De mouw in het armsgat vastspelden (goede kanten op elkaar), de streepjes van de mouw en het voorpand liggen op elkaar. Het tekentje van de schoudernaad ligt bij de schoudernaad of bij het streepje van de pas. De mouw vanuit de mouw vastrijgen en vaststikken.

 

Stap 3 : de naad strijken

Étape 3 : s'aider du fer à repasser

 

De naad openstrijken of of samengenomen zigzaggen. De naad naar het voor- en achterpand toe strijken en aan de goede kant vaststikken. De zijnaden en de mouwnaden stikken.

 

Stap 4 : de streepjes moeten op elkaar liggen

Étape 4 : bien trouver ses repères

 

Mouwen met een rechte of een lichtgebogen mouwkop worden altijd vastgestikt, voordat de naden gestikt worden. De mouw tussen de streepjes op het voorpand en achterpand vastspelden. De inzetttekentjes liggen op elkaar. Het tekentje voor de schouder ligt bij de schoudernaad (of bij een pas bij het tekentje voor de schouder). De mouw vaststikken. De naad begint en eindigt precies bij de naadlijnen van de mouwnaad. Aan het begin en einde een keer heen en terug stikken. 

 

Stap 5 : let op de naad!

Étape 5 : attention au surplus de couture !

 

De zijnaad vanaf het streepje stikken, daarbij mogen de naad van de mouw NIET mee vastgestikt wordt.

 

Stap 6 : nog een keer strijken

Étape 6 : un dernier coup de fer à repasser

De mouwnaad stikken, daarbij precies bij de inzetnaad van de mouw beginnen en de zijnaad NIET mee vastzetten. De zijnaad en mouwnaad openstrijken. De inzetnaad van de mouw openstrijken of naar het voor- en achterpand toe strijken.

 

Wil je nog meer naaitips van burda lezen? Kijk naar onze tutorials: burda style