Wij starten het voorjaar met een vleugje vintage. Voor deze collectie zijn we enkele decennia terug gaan kijken om ons te laten inspireren door de mode uit de jaren 60 en 70. Typerend voor die mode waren elegante, chique snitten van indrukwekkende stofjes. Het resultaat: een ladylike trend waarbij vintage stofjes een belangrijke rol spelen. Laat je inspireren door onze frisse lentecollectie. 

 

Mantel en smalle rok


Trench à pois et jupe crayon  
 - Burda Style 2019

 

Foto links: Reverskraag, schuine insteekzakken met zakstrook, een strikceintuur: deze mantel in trenchcoat-look is ideaal voor de eerste lentedagen. Nog een interessant detail: bij het rechter voorpand wordt een extra (losse) pas verwerkt. Foto rechts: Deze smalle, knielange rok wijkt af van de normale snit voor dergelijke rokjes. Het voorpand is smaller en eindigt pas aan de bovenkant van de brede band. Leuk: het vintage stofje met grote noppen.  

 

Bedrukte blouse en een vlot jurkje


Blouse droite et robe juvénile  
 - Burda Style 2019

 

Foto links: Het bedrukte retro-stofje is perfect voor de vlotte blouse met wijde halsrand met brede bies. De rond verlopende zoomranden en de wijder wordende mouwen zijn duidelijk bij de mode uit de jaren 70 afgekeken. Foto rechts: De basissnit voor deze jurk met V-hals is niet nieuw, maar het zijn wel de details die van dit model een trendmodel maken. Te beginnen met het soepele stofje, op de foto een bedrukte viscose. 

 

Kort boucléjasje en jurkje met korte mouwen


Veste en bouclette et robe trapèze  
 - Burda Style 2019

Foto links: Dit soort jasjes wordt ook wel caban of pea coat genoemd. Oorspronkelijk werd het als donkerblauwe versie door matrozen gedragen. Onze versie van bouclé ziet er met de grote, ronde kraag, de opgestikte zakken en dubbele rij knopen heerlijk lenteachtig uit. Foto rechts: Bij het knielange jurkje met korte pofmouwtjes komt door de rondverlopende deelnaden bij het lijfje en de figuurnaden bij de rok de nadruk op de taille te liggen. De jaren 60 op en top!

 

Knielange rok en doorknoopjurk


Jupe en jacquard et robe chemisier 
 - Burda Style 2019

 

Foto links: Een rok in retro-look! Dit heeft dit model niet alleen aan het stofje te danken... Ook de ietwat afstaande panden, de vastgestikte kleppen en de strikceintuur met de met stof overtrokken gesp onderstrepen deze look. Foto rechts: De basis voor deze jurk is de klassieke doorknoopjurk met hemdblousekraagje van een gestreept vintage stofje. Vrouwelijk accent: de taille wordt met smokwerk afgewerkt, waardoor de nadruk op de taille komt te liggen

 

 

Perfect stelletje: blouse en broek


Chemisier et pantalon cigarette 
 - Burda Style 2019

 

Foto links: Laten we de broek à la sixties van dichtbij bekijken: de enkellange pijpen worden naar onderen toe smaller, de rits wordt in de linker zijnaad ingezet, de band wordt met patjes met knoop versierd. Foto rechts: Dit model mag niet in je klerenkast ontbreken! Het is in feite een doodsimpele hemdblouse met kraag met staander. De mouwen worden met een smalle manchet afgewerkt. En natuurlijk ontbreekt het borstzakje niet. 

Alle modellen van deze collectie staan in het februarinummer van burda style - ligt vanaf 18 januari in de winkel!