Ben je op zoek naar een mooi patroon voor een blouse of een shirt? Wij hebben prachtige exemplaren geselecteerd! Van een eerder klassieke overhemdblouse en een lange tuniekblouse tot romantische versies met bloemetjes en rimpeltjes. Maar ook de blouses en shirts van mooie, opvallende stofjes met dessin of van glanzend materiaal willen wij onder de aandacht brengen. Laat je inspireren!

 

 

Klassieke modellen

Foto links: Aan de voorkant lijkt het om een doodgewone spijkerblouse met mouwen met manchetten te gaan, maar als je de achterkant bekijkt, staat je een verrassing te wachten.

Foto rechts: Als blouse of als korte jurk: een linnen model met opstaand kraagje, opgestikte borstzakken met klep en lange zijsplitten. Leuke uitdaging: manchetten met split en mouwbies. 

Romantisch & speels

Foto links: Deze witte blouse met V-hals, openspringende figuurnaden en wijde mouwen met ingelegde plooi kun je met of zonder strikceintuur dragen.

Foto rechts: Door het doorzichtige stofje komt de snit goed tot zijn recht. De voorpanden worden gerimpeld aan de ver ingezette mouwen vastgestikt.

 

Indrukwekkende dessins

Foto links: Deze keer geen wit exemplaar, maar een hemdblouse van een interessant printstofje. Door het opstaande kraagje, de pofmouwen en de houten knopen krijgt de blouse toch nog een elegante touch.


Foto rechts: De kleur pink treedt bij de glanzende blouse minder naar de voorgrond. Daarom gaat alle aandacht uit naar de snit: oversized schouders, wijde mouwen met manchetten, ronde zomen en een smal opstaand halsboordje.

 

In grotere maten

Foto links: Niet alleen de chiffon met animal print bepaalt het karakter van deze blouse! Ook de rimpels bij de halsrand en halverwege de mouwen maken van de blouse een extravagant model.

Foto rechts: Een smal opstaand kraagje, een tunnel met elastiek bij de mouwzoom – dit zijn overtuigende details om de blouse zelf te maken. Overigens: bij het bovenste deel van de sluiting zit geen knoop, zodat de blouse een stukje openvalt.

 

 

Alle modellen die je hier ziet, kun je als pdf patroon via de website kopen: klik hier! Opgelet: de pdf patronen worden in A4-formaat geprint, uitgeknipt en aan elkaar geplakt.

 

 

Burda naaiboek